Morera demana una posició unànime en la gestió regional de fons de cohesió

Aquest fòrum entre assemblees legislatives no estatals tindrà lloc el pròxim 21 de novembre en les illes Açores.

El president de les Corts, Enric Morera, en una imatge d'arxiu
El president de les Corts, Enric Morera, en una imatge d'arxiu / Inma Caballer (Les Corts)

La reunió entre els parlamentaris regionals de la Unió Europea s'acosta. Durant aquesta cita, el president de les Corts, Enric Morera, ha proposat als grups parlamentaris defendre una postura unànime a favor de la gestió regional dels fons de cohesió i les polítiques comunes.

El president de la cambra ha incidit que “la situació creada pel Brexit, la presència de noves realitats socials i polítiques o els nous països incorporats” han generat una forta demanda de regionalitzar les polítiques europees i establir prioritats en polítiques de cohesió.

Morera ha assenyalat que els documents aprovats en la recent Declaració de Saragossa tenen en comú “la voluntat de planificar les accions de la Unió Europea a partir de les eleccions que se celebraran el maig de 2019”. En concret, ha especificat en un comunicat de les Corts, es tracta de “les agendes que definiran polítiques en molts casos fins a 2030”.

Així, ha informat que espera rebre les aportacions dels grups abans de la reunió en les illes Açores, que tindrà lloc el pròxim 21 de novembre, amb la finalitat de defendre la posició del parlament valencià en aquest fòrum europeu.

També et pot interessar

stats