Mor Pedro Arriola, sociòleg assessor d'Aznar i marit de Celia Villalobos

Com a assessor del PP, se li atribueix un paper decisiu per a aconseguir que Aznar arribara a la presidència del govern, tasca que va mantindre amb Rajoy

Pedro Arriola en una imatge d'arxiu
Pedro Arriola en una imatge d'arxiu / Europa Press

El sociòleg i analista polític Pedro Arriola, marit de l'exministra i exdiputada Celia Villalobos, que va ser assessor del PP estretament vinculat a l'expresident del govern José María Aznar, ha mort a Madrid, segons han confirmat fonts del partit.

Nascut en 1948, Arriola era llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Màlaga i en Ciències Polítiques per la Universitat Complutense de Madrid. La seua trajectòria professional va estar molt vinculada a José María Aznar des de la seua etapa com a president de la Junta de Castella i Lleó.

Sempre se li va atribuir un paper decisiu per a aconseguir que Aznar arribara a la presidència del govern gràcies a la seua tasca com a assessor electoral del Partit Popular, que va mantindre amb Mariano Rajoy, tant com cap de l'oposició com després en la seua etapa en la Moncloa.

Entre 2004 i 2008 va formar part del comité de direcció del PP, i l'extresorer del partit Luis Bárcenas li va atribuir un centenar dels pagaments que va ressenyar en la suposada comptabilitat en B de la formació.

Pedro Arriola era casat amb l'exministra de Sanitat, exdiputada del PP i exvicepresidenta primera del Congrés Celia Villalobos, amb qui tenia tres fills.

També et pot interessar

stats