Mor l’històric líder del PCE Paco Frutos

Tenia huitanta anys i ha mort de càncer a Madrid.

Imatge d'arxiu del líder del PCE.
Imatge d'arxiu del líder del PCE. / Gustavo Cuevas (Efe)

Paco Frutos, exsecretari general del Partit Comunista d’Espanya i excoordinador general d’Esquerra Unida, ha mort amb huitanta anys a causa d’un càncer, segons han informat fons de la formació política.

Frutos, nascut a Calella de la Costa, Barcelona, el 1939, va ser secretari general del PCE entre desembre de 1998 i novembre de 2009. També va ser diputat per Esquerra Unida al Congrés des de desembre de 1993 fins a les eleccions de 2004.

L'esquerra espanyola lamenta la mort del líder històric del PCE Paco Frutos, un polític compromés amb la "democràcia, els drets dels treballadors i els valors del socialisme" en paraules del president del govern, Pedro Sánchez, en un missatge de Twitter.

El vicepresident segon, Pablo Iglesias, també s'ha sumat al condol i ha descrit Frutos com "un referent de l'esquerra espanyola durant molts anys".

El partit que va dirigir ha destacat del líder històric que va ser qui els va ensenyar a "reconstruir el PCE, refundar EU i lluitar contra les guerres imperialistes i per la pau".

El PSOE, també a través de Twitter, ha assenyalat que Frutos va ser un "defensor incansable dels drets dels treballadors".

També et pot interessar

stats