Mor l'exministre Josep Piqué als 68 anys

El polític del Partit Popular i economista va formar part dels governs de José María Aznar entre 1996 i 2003

Fotografia d'arxiu del 2022 de l'exministre d'Afers exteriors Josep Piqué a Saragossa
Fotografia d'arxiu del 2022 de l'exministre d'Afers Estrangers Josep Piqué a Saragossa / Javier Cebollada (Efe)

L'exministre d'Afers Estrangers i Indústria Josep Piqué ha mort aquest dijous als 68 anys a l'hospital 12 de Octubre de Madrid, segons ha informat la família en un comunicat. La capella ardent de Piqué serà instal·lada a Madrid, en el Tanatori de la M30 divendres, des de les 9:00 fins a les 14.00 hores.

"Amb profund dolor comuniquem la defunció del nostre espòs i pare, Josep Piqué Camps, en el 12 de Octubre de Madrid. La seua integritat personal, la seua fortalesa, el seu amor per la família, el treball i la seua lluita per la vida ens acompanyaran sempre", resa la nota de la família.

Piqué (Vilanova i la Geltrú, Barcelona, 1955) va ser líder del PP a Catalunya i va ocupar els càrrecs de ministre d'Indústria i Energia (1996 -2000), ministre portaveu del Govern (1998-2000), d'Afers Estrangers (2000-2002) i de Ciència i Tecnologia (2002-2003), tot això en els governs de José María Aznar, del Partit Popular, entre 1996 i 2003.

Des que va abandonar la política, Piqué va recuperar la faceta empresarial i va ocupar, entre altres càrrecs, el de president de la companyia aèria de 'low cost' Vueling, el de conseller delegat d'OHL, i actualment també formava part del consell d'administració del fabricant automobilístic espanyol Seat.

El Partit Popular havia incorporat fa poc Piqué com a membre de la nova fundació del partit, denominada Reformismo21 i amb la qual la formació pretén atraure talent i experiència amb l'objectiu d'aportar "valor afegit a la política en general i al PP en particular".

Les xarxes s'han omplit de missatges de condol de polítics, especialment de membres del PP, i de representants del món de l'economia per la pèrdua de Josep Piqué, una figura clau en els executius de José María Aznar.

Una de les primeres mostres de condol ha arribat via Twitter en el compte del president dels populars, Alberto Núñez Feijóo, que ha lamentat profundament la seua mort perquè "perdem un excel·lent professional sempre disposat a ajudar el seu país, un català de soca-rel, gran espanyol i millor amic", ha dit el líder del PP.

També ho ha fet Pedro Sánchez, president del govern, que ha enviat el seu afecte i una abraçada a la família, amics i companys. "Ens deixa un servidor públic, un home compromés amb la societat civil i sempre disposat al diàleg", ha enaltit el cap de l'executiu.

Aznar: "Un excel·lent amic, col·laborador i ministre"

L'expresident del govern, José María Aznar, ha lamentat la mort de l'exministre Josep Piqué, al qual ha recordat com "un excel·lent amic, col·laborador i ministre del Govern d'Espanya".

"Sempre recordaré i estaré agraït de l'excel·lent treball que va fer en totes les responsabilitats que va haver d'assumir i que va exercir amb gran lleialtat i brillantor", ha expressat Aznar.

Després de saber-se la notícia, el ministre José Manuel Albares, ha parlat amb la viuda per a transmetre-li el condol. "Li tenia una gran estima i bescanviava sovint impressions sobre la política europea i internacional amb ell", ha dit. Albares, a més, ha volgut escriure en el seu compte de Twitter el que va apreciar les converses amb ell. "Un home que va entendre la política exterior com a política d'Estat", segons el titular d'Exteriors.

A Esteban González Pons, subsecretari d'acció institucional del PP, la mort de Piqué l'ha omplit de tristesa perquè "a més d'un referent en relacions internacionals, indústria i constitucionalisme" representava "una forma intel·ligent de fer política".

Puig sobre Josep Piqué: "Tenia gran sentit de l'humor i energia contagiosa"

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha lamentat aquest dijous la defunció de l'exministre Josep Piqué, un home "amb gran sentit de l'humor i una energia contagiosa".

En una publicació en el seu perfil de Twitter, Puig ha recordat Piqué com "un bon home, un amic per a mi", i ha enviat una "forta abraçada a la família i amics".

Des de la CEOE, el president, Antonio Garamendi, ha lamentat perdre "un gran polític, economista i home d'Estat", però també un amic amb el qual va tindre la sort de compartir "xarrades, inquietuds i ganes de crear una Espanya millor". "Gràcies Josep, sempre en el nostre cor", hi escriu el dirigent empresarial.

També et pot interessar

stats