Mor Fernando Martínez Castellano, el primer alcalde de València de la democràcia

El socialista va ser elegit alcalde el 1979 i va exercir com a primera autoritat municipal durant uns mesos

Fernando Martínez Castellano en una imatge d'arxiu
Fernando Martínez Castellano en una imatge d'arxiu / À Punt

El que va ser primer alcalde de València de la democràcia, Fernando Martínez Castellano, ha mort als 82 anys, segons ha informat el consistori. El polític valencià, que va encapçalar la llista del PSOE en les primeres eleccions democràtiques de la ciutat, va ser elegit alcalde el 1979 i va exercir com a primera autoritat municipal durant els primers mesos de la democràcia.

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha expressat el seu condol a familiars i afins a Martínez Castellano, que "ha dedicat la vida al servei públic i ha sigut referent històric i polític de la ciutat", segons ha informat el consistori en un comunicat.

Catalá, en nom de tota la corporació i de la ciutadania en general, ha manifestat "el pesar per la pèrdua d'esta figura clau en la transició democràtica". L'Ajuntament ha decretat tres dies de dol oficial, des d'este dilluns i fins al dimecres 22 de maig, en els quals les banderes de l'edifici municipal lluiran a mitja asta, en senyal de respecte i de record de qui "forma part indiscutible de la història de la història de la ciutat".

Així constarà en l'acta del ple que, convocat amb caràcter extraordinari, se celebrarà este dimarts a les 10:30 hores al Saló de Cristall després d'una reunió de la junta de portaveus, en la qual s'impulsarà una moció conjunta "de condol i reconeixement".

Durant els tres dies de dol oficial, l'Ajuntament suspendrà tots els actes organitzats pel consistori i posarà a disposició de la ciutadania un llibre de condol perquè valencians i valencianes hi escriguen paraules d'"honra i tribut" a Martínez Castellano, així com records i paraules de condol per als familiars.

El llibre s'exposarà al Saló de Cristall el dimarts des de les 12:00 fins a les 14:00 hores, i des de les 17:00 fins a les 20:00. Dimecres també estarà a la disposició de la ciutadania al matí, des de les 10:00 fins a les 14:00, i a la vesprada, amb el mateix horari que el dia anterior.

També et pot interessar

stats