Montón torna a negar el frau en el seu màster

Noves informacions apunten a la modificació de l'acta i a la presentació fraudulenta del seu TFM.

Montón, en la roda de premsa sobre el seu màster
Montón, en la roda de premsa sobre el seu màster / Fernando Alvarado (Efe)

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Carmen Montón, ha tornat a negar irregularitats en el màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere que va cursar a la Universitat Rey Juan Carlos i ha rebutjat dimitir perquè això seria, segons afirma, una decisió "injusta".

Montón considera que no és responsabilitat seua el fet de conéixer si es van canviar les notes del seu màster després d'haver acabat el curs. "Tinc el certificat de notes i ací tinc totes les assignatures superades. Si ara hi ha hagut una modificació que escapa del meu coneixement, no és la meua responsabilitat".

En una entrevista a la Cadena Ser, la ministra de Sanitat ha reiterat que no tenia coneixement de la convalidació de cap de les matèries del màster. “Aquesta convalidació s'escapa del meu àmbit de responsabilitat, coneixement o petició", ha explicat. Així mateix, ha recordat que "la custòdia de les actes també escapa" de la seua "responsabilitat".

Montón ha insistit que no ha comés “cap irregularitat", per la qual cosa consideraria "injust" el seu possible cessament. A més, ha assegurat que sent el suport del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i de la vicepresidenta, Carmen Calvo.

“Estic tranquil·la, sent que em fan costat, en privat he rebut molts suports per a enfrontar-me a aquesta situació i donar explicacions", ha assegurat la ministra.

La responsable de Sanitat ha assenyalat que no presentarà cap demanda contra eldiario.es. Montón va mostrar documents i va deixar revisar als periodistes l'expedient en el seu ordinador personal. A més, s'ha mostrat disposada a seguir donant explicacions i a "donar la cara".

Noves informacions després de les primeres declaracions

Carmen Montón ha fet aquestes declaracions després que eldiario.es, afirmara en un article que l'expedient i les notes del màster del seu van ser manipulades tres mesos després que la ministra finalitzara els estudis.

Montón, que va comparéixer poc després que es feren públiques les acusacions, ja va ser contundent anteriorment i va assegurar que no ha comés "cap irregularitat" i que "en tot moment" va seguir les indicacions que li van donar els professors de la titulació. "He guardat durant aquests anys prou informació per a poder acreditar que vaig cursar el màster entre 2010 i 2011", va afegir.

A més, va dir que no contempla la possibilitat de dimitir perquè ha pogut rebatre "punt per punt" la informació publicada aquest dilluns i té documentació que acredita la seua "honestedat".

Tot i que va remarcar que "tinc el títol, tinc el certificat acadèmic de les notes, i tinc el treball de fi de màster (TFM), que era el propòsit del curs. I tinc més de 30 correus electrònics que demostren que he cursat el màster entre 2010 i 2011", aquestes noves aportacions del mitjà digital demostrarien que, en realitat, a data de 13 de juliol de 2011 una de les assignatures apareixia en l'acta com a no presentada.

Quatre mesos després, amb les actes tancades i el curs acabat, es va fer una modificació d'expedient, a través del sistema informàtic de la universitat, i la qualificació d'aquesta assignatura hauria canviat a aprovada. Açò, a més de contradir les declaracions de Montón, suposaria, en cas de ser cert, que la presentació del treball de fi de màster seria fraudulenta, ja que per a poder realitzar i defendre aquest treball és requisit haver superat la resta de les assignatures.

La ministra s'ha contradit en més sentits ja que, si primer va negar convalidacions, després n'ha aparegut almenys una en l'acta, i també va defendre que el màster havia sigut presencial, per a després canviar la seua versió i dir que l'havia cursat a distància.

Montón se suma així a la llista de polítics amb escàndols per pressumpte frau en l'obtenció dels seus títols de màster, juntament amb Cristina Cifuentes i Pablo Casado, que també estan en el punt de mira pels seus títols. Els tres concedits per la Universitat Rey Juan Carlos, a través del ja clausurat Institut de Dret Públic dirigit pel catedràtic Enrique Álvarez Conde.

També et pot interessar

stats