Montón: "No he comés cap irregularitat i puc acreditar que vaig cursar el màster"

La ministra de Sanitat descarta dimitir i assegura que va seguir "en tot moment" les indicacions de la URJC.

La ministra Carmen Montón, aquest dilluns durant la roda de premsa
La ministra Carmen Montón, aquest dilluns durant la roda de premsa / Fernando Alvarado (EFE)

La ministra de Sanitat, Carmen Montón, ha comparegut aquest dilluns en roda de premsa per a donar explicacions per les irregularitats que li atribueix eldiario.es sobre el màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere que va cursar en la Universitat Rey Juan Carlos (URJC) de Madrid quan era diputada i portaveu d'Igualtat del PSOE en el Congrés.

Montón ha sigut contundent i ha assegurat que no ha comés "cap irregularitat" i que "en tot moment" va seguir les indicacions que li van donar els professors de la titulació. "He guardat durant aquests anys prou informació per a poder acreditar que vaig cursar el màster entre 2010 i 2011", ha afegit. La ministra ha dit que no contempla la possibilitat de dimitir perquè ha pogut rebatre "punt per punt" la informació publicada aquest dilluns i té documentació que acredita la seua "honestedat".

"Tinc el títol, tinc el certificat acadèmic de les notes, i tinc el treball de fi de màster (TFM), que era el propòsit del curs. I tinc més de 30 correus electrònics que demostren que he cursat el màster entre 2010 i 2011", ha resumit Montón en una compareixença tensa en què ha negat cadascuna de les irregularitats que se li atribueixen.

Tal com ha explicat, va entregar el TFM, amb el titol Reproducció assistida: un alliberament o un retrocés en igualtat, a final de curs. "Tinc el document entregat i ho poden consultar; també els esborranys i l'ordinador en què ho vaig fer", ha assegurat. Ha afegit que va entregar alguns dels treballs previstos en la titulació directament als professors i altres de forma telemàtica. A més, ha negat que haja convalidat assignatures en el màster: "No és possible. L'alumne ha de sol·licitar-les i jo no he sol·licitat cap convalidació de cap assignatura", ha manifestat.  

També ha desmentit que començara el màster quatre mesos després que s’iniciara. "Vaig incorporar-me el 30 de setembre i no al gener, tal com s'ha publicat. Puc demostrar-ho", ha insistit Montón, que ha justificat que va ser al mes de gener quan va poder assistir de forma "més regular" a les classes. 

Pel que fa a l'assistència, la ministra ha explicat que va cursar el màster a distància perquè la direcció dels estudis li va donar la possibilitat de fer-ho així, tot i que va acudir "a totes les classes que va poder". Seguidament ha mostrat als periodistes un correu electrònic que es va creuar amb la directora del màster, Laura Nuño.

Amb aquests arguments, Montón ha reiterat que el seu cas no té "res a veure" amb altres casos, també de màsters cursats en la URJC, que s'han conegut en els últims mesos, com ara el de l'expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes o el del president del PP, Pablo Casado. "No tots som iguals. Vull deixar clar que no he comés cap irregularitat i que en tot moment vaig seguir les instruccions que se'm van donar", ha insistit.

També et pot interessar

stats