Montón diu que l'arxiu del cas del màster "corrobora" la seua versió

La jutge ha atés al criteri de la fiscalia perquè no ha quedat acreditat que s’haja comés cap infracció penal.

Carmen Montón, exministra de Sanitat, Consum i Benestar Social
Carmen Montón, exministra de Sanitat, Consum i Benestar Social / Efe

L'exministra de Sanitat Carmen Montón s'ha mostrat aquest dimecres satisfeta amb l'arxiu del cas del seu màster en considerar que "corrobora" la seua versio dels fets. En declaracions a À Punt Notícies a les portes del Congrés, on exerceix de diputada per València, l'exministra ha insistit que, juntament amb l'acte judicial, la fiscalia i la universitat han ratificat les seues explicacions, que ha tornat a justificar en la voluntat de ser “honesta i transparent” i no perjudicar el govern socialista. 

L'exministra també ha tornat a marcar distàncies amb l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes -que serà processada pel seu màster-, tant per la gestió de la crisi com pel desenllaç. 

La jutgessa del cas Màster, Carmen Rodríguez-Medel, ha arxivat les actuacions dutes a terme després d'una denúncia anònima contra l'exministra de Sanitat Carmen Montón pels presumptes delictes de suborn impropi i prevaricació en relació amb el seu màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere a la Universitat Rei Juan Carlos (URJC) de Madrid.

La titular del jutjat d'instrucció número 51 de Madrid ha atés al criteri de la fiscalia, que s’havia pronunciat en contra d'obrir una investigació a Montón, i ha acordat el sobreseïment de les actuacions perquè "no ha quedat degudament acreditada la comissió de cap infracció penal".

La fiscalia argumentava que l'exministra va aportar a la causa una sèrie de correus electrònics que posaven de manifest que "es va preocupar per conéixer quin era el contingut de les diferents assignatures cursades, així com interés per superar-les ".

Després d'esclatar el cas, Carmen Montón va presentar la dimissió com a ministra de Sanitat en el govern de Pedro Sánchez, tot defensant la seua honestedat i assegurant que no havia comés cap irregularitat.

També et pot interessar

stats