Montón: "La fi del copagament arribarà més tard que la universalització de la Sanitat"

La ministra de Sanitat evita fixar un termini per a l'eliminació del copagament als pensionistes.

La ministra de Sanitat i exconsellera, amb el president de la Generalitat, Ximo Puig.
La ministra de Sanitat i exconsellera, amb el president de la Generalitat, Ximo Puig. / Manuel Bruque (Efe)

La ministra de Sanitat, Carmen Montón, ha afirmat dimarts al matí que la universalització de la sanitat a Espanya podria estar convalidada pel Parlament a l'estiu o després de l'estiu, mentre que l'eliminació del copagament farmacèutic als pensionistes tindrà "un termini més llarg". Així s'ha pronunciat l'exconsellera de Sanitat de la Generalitat en un fòrum organitzat pel diari Levante-EMV sobre la importància de la innovació tecnològica en la sanitat pública. 

La ministra ha explicat que en el cas de la Comunitat Valenciana es va tardar quinze dies a recuperar la universalitat de la Sanitat, però a Espanya cal esperar que ho convalide el Parlament, per la qual cosa, "probablement", això es produirà a l'estiu o després de l'estiu.

La titular de Sanitat ha agregat que en el cas de l'eliminació del copagament farmacèutic als pensionistes, la Generalitat va tardar sis mesos a aplicar-lo, i va coincidir amb l'elaboració d'uns nous pressupostos autonòmics, mentre que en el cas d'Espanya hereten uns pressupostos de l'anterior govern. A més, l'executiu actual vol tractar el procés amb les comunitats autònomes quan acabe el procés de la universalitat.

També et pot interessar

stats