Montiel s'enfronta a la direcció de Podem per la designació de Martínez Dalmau com a candidat a la Generalitat

La secretària de comunicació de la formació, Carla Monleón, no descarta que es presente Rosana Pastor.

Entrevista a Carla Monleón en 'À Punt NTC'
Entrevista a Carla Monleón en 'À Punt NTC'

El diputat autonòmic de Podem, Antonio Montiel, ha expressat aquest dimecres els seus dubtes arran de la candidatura del catedràtic Rubén Martínez Dalmau i ha afirmat que la seua designació respon a un “acord entre famílies”. “És un professional molt qualificat, però no tinc clar que siga la persona que les bases haurien triat d'haver tingut l'oportunitat”, ha manifestat a À Punt NTC.

Montiel s'ha mostrat crític amb la direcció de la formació morada i ha avisat que “llançar ara caps de llista o, fins i tot, un orde en la llista és un error”. Com ha recordat, els qui decideixen la candidatura definitiva ”són les bases”.

Ell, per la seua banda, s'ha inscrit com a candidat per a ser diputat en Les Corts i formar part de la llista definitiva de Podem a les autonòmiques i, sobre la seua candidatura, ha afirmat que està !a la disposició de les bases” i que no vol participar en “guerres ni lluites de poder’”.

Preguntat sobre aquestes crítiques, el secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha assenyalat que “s'està seguint el mateix procés del que ha participat Montiel en altres ocasions i en aqueix moment no va haver-hi cap crítica”. El síndic de Podem ha assegurat que no hi ha “distància” entre la cúpula i les bases del partit i que seran aquestes últimes, amb els seus vots, les que decidiran qui es presenta, com i en quina posició de les llistes.

La formació morada manté obert el procés

La secretària de comunicació de Podem, Carla Monleón, ha afirmat aquest dimecres en declaracions a À Punt NTC que el catedràtic Rubén Martínez Dalmau no és el candidat definitiu de la formació morada a la presidència de la Generalitat a les eleccions autonòmiques de 2019. Monleón ha recordat que els noms definitius de les persones a les primàries del partit no es coneixeran fins el 19 d'octubre i, per això, no descarta que hi haja altres candidatures com ara la de Rosana Pastor, actual diputada nacional de Podem i la candidata a la qual dona suport l'exsecretari general del partit Antonio Montiel.

Els representants de Podem Antonio Estañ, Pilar Lima i Beatriz Gascó van fer públic ahir el seu suport a Rubén Martínez Dalmau com a candidat a la presidència de la Generalitat, que hi concorrerà per la circumscripció d'Alacant. La secretària de comunicació de Podem, Carla Monleón, ha assegurat que Dalmau pot ser la persona que ‘‘cohesione’’ el projecte del partit. 

Per la seua banda, el secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha afirmat aquest dimecres que la llista de Dalmau aglutina les diferents sensibilitats de Podem, encara que ha precisat que espera que es presenten més candidatures. També ha indicat que el fet que no siga una dona la que encapçala la llista haurà de ser ‘‘compensat’’ amb una posició preponderant de dones en la llista definitiva.

Estañ es dedicarà en exclusiva a la secretaria general

Pel que fa al seu futur, Estañ ha reiterat la intenció de no presentar-se com a candidat a la presidència de la Generalitat i de no repetir com a diputat autonòmic. El síndic de Podem vol dedicar-se exclusivament al seu paper de secretari general per a ‘‘distribuir responsabilitats i aconseguir una proposta el més col·lectiva possible’’.

També et pot interessar

stats