Montero: "El govern vol impulsar una reforma del model de finançament que atenga singularitats de territoris com Catalunya"

La vicepresidenta primera i ministra d'Hisenda referma en RNE el compromís per a la condonació parcial del deute de Catalunya, "igual que a la resta de comunitats autònomes"

La vicepresidenta i ministra Maria Jesús Montero durant la sessió de control al govern espanyol en el Congrés
La vicepresidenta i ministra María Jesús Montero durant la sessió de control al govern espanyol al Congrés / Fernando Alvarado (Efe)

La vicepresidenta primera i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, assegura que el govern espanyol vol impulsar una "reforma global" del model de finançament que siga "vàlid" per al conjunt de les autonomies i alhora atenga les "singularitats" de determinats territoris, com Catalunya. Les manifestacions les ha fetes en una entrevista en RNE, en què ha fet una crida al PP per a arribar a un acord sobre el tema. 

També ha dit que ja està treballant "de forma molt clara i compromesa" en la condonació de 15.000 milions del deute de Catalunya, perquè es puguen "traslladar al Govern d'Espanya", "igual que a la resta de comunitats autònomes".

La responsable d'Hisenda no ha aprofundit en els motius per a un "tractament especial", més enllà de les competències diferenciades, "raons històriques" o característiques particulars, com l'orografia de cada territori.

María Jesús Montero ha desvinculat este assumpte de la continuïtat del suport dels partits independentistes al govern de Pedro Sánchez i de la negociació per a la formació del nou executiu català, que al seu juí "passa per Salvador Illa".

També et pot interessar

stats