Montero, disposada a estudiar "mesures pal·liatives" per a solucionar la liquidació de l'IVA del 2017

La ministra d'Hisenda diu que ja no és possible aprovar la liquidació definitiva de l'IVA, però que es tractarà en el Consell de Política Fiscal.

María Jesús Montero, en una imatge d'arxiu
María Jesús Montero, en una imatge d'arxiu / Eduardo Parra (Europa Press)

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha indicat que el 2020 ja no és possible aprovar la liquidació definitiva de l'IVA de les comunitats autònomes del 2017. No obstant això, s’ha mostrat disposada a estudiar "mesures pal·liatives" en el Consell de Política Fiscal i Financera.

En declaracions a Antena 3, Montero ha assenyalat que és un tema heretat de l'exministre d'Hisenda Cristóbal Montoro i que el govern central va tractar de corregir-lo en els pressupostos del 2019, que el PP "va tombar" a pesar que ara "exigeixen solucionar-ho".

Sobre les amenaces d'algunes comunitats governades pel PSOE d'acudir als tribunals si l’executiu no reparteix els 2.500 milions d'euros de l'IVA del 2017, Montero ha assenyalat que és "una roca per a les amenaces". A més, ha explicat que el Ministeri d'Hisenda "no pot respondre a base d'amenaces", sinó amb criteris "justos" i que permeten assegurar que totes les comunitats tinguen el mateix tracte.

També et pot interessar

stats