Montero defén els comptes de Podem i convida la justícia a investigar

Segons la Ser, la fiscalia del Tribunal de Comptes veu indicis de dos delictes en la comptabilitat del partit que la justícia hauria d'investigar.

Irene Montero, en una imatge d'arxiu
Irene Montero, en una imatge d'arxiu / Jesús Hellín (Europa Press)

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha defés els comptes de Podem i ha convidat la justícia a investigar “tot el que haja d'investigar”, arran d’una informació de la Cadena SER, segons la qual la fiscalia del Tribunal de Comptes veu indicis de dos delictes en la comptabilitat del partit.

En una entrevista en Radio Nacional, Montero ha assegurat que Unides Podem donarà totes les explicacions que siguen necessàries perquè “creu en la transparència”, però ha apuntat que no es distrauran de la seua tasca de govern.

La ministra ha incidit que la seua formació política ha sigut investigada en desenes d'ocasions “sense trobar mai cap indici de delicte”. A més, ha recordat que se'ls ha “muntat escàndol” i se’ls ha fet muntatges judicials, i s'han fabricat proves falses contra ells en desenes d'ocasions. “Tot ha acabat sempre arxivat, però el mal d'hores i hores de tertúlies, de converses en els mitjans de comunicació sobre això no ha sigut reparat”, ha subratllat.

Segons la Cadena SER, el Tribunal de Comptes ha demanat que s'investigue el contracte que va signar Unides Podem amb la consultora Neurona per a la campanya de les eleccions generals de 2019 en apreciar un possible delicte electoral i de falsedat documental en els comptes de la formació. Considera que no estan prou acreditats els serveis facturats per Unides Podem a la consultora Neurona per import de 363.000 en un contracte signat el 6 de maig de 2019.

Per la seua banda, el subsecretari de comunicació del Partit Popular, Pablo Montesinos, ha assegurat que el líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, “ha de complir la seua paraula, donar explicacions sobre la presumpta il·legalitat dels comptes del seu partit i fer un pas arrere i deixar hui mateix el govern”. Així, ha criticat “l’absència total d’explicacions” d’Iglesias, que, segons ell, pretén “despatxar el tema amb un sol tuit”, mentre que quan va estar en l’oposició demanava la dimissió immediata dels investigats.

També et pot interessar

stats