Montero avança que els pressupostos de 2019 inclouran mesures "molt importants" sobre lloguer i accés a l'habitatge

El Tribunal Constitucional admet el recurs de Podem contra la llei que agilitza els desnonaments en vivendes ocupades.

La ministra d'Hisenda, en una imatge d'arxiu
La ministra d'Hisenda, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha assegurat aquest dimecres en el Congrés dels Diputats que els pressupostos de 2019 inclouran qüestions "molt importants" relacionades amb l'accés a un habitatge digne i el lloguer. Es tracta de mesures que aniran adreçades a facilitar que la ciutadania puga continuar vivint en els llocs habituals de residència i a afrontar el problema del repunt del preu del lloguer en determinats nuclis urbans.

Montero ha demanat que les negociacions que s'estan produint entre PSOE i Podem al voltant dels comptes públics per a l'any que ve es facen de manera "discreta" perquè arriben "a bon port", i s'ha mostrat confiada de tancar un acord prompte. El que sí que ha garantit és que les mesures relacionades amb l'habitatge tindran "suport pressupostari".

El TC admet revisar la llei que agilitza els desnonaments

El Tribunal Constitucional ha acordat per unanimitat admetre a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat presentat per més de 50 diputats del grup parlamentari d'Units Podem contra la llei impulsada pel PDeCAT per a agilitzar els desnonaments d'habitatges ocupats, que es va aprovar abans de l'estiu. Es tracta, en concret, de la Llei 5/2018, d'11 de juny, per la qual es modificava la Llei 1/2000, de 7 de gener, d'endjudiciament civil, en relació amb l'ocupació il·legal de vivendes.

Podem considera que la norma vulnera alguns dels drets arreplegats en la Constitució, com ara el dret a l'habitatge, la inviolavilitat del domicili i el principi de tutela judicial efectiva. Ara, el Constitucional ha traslladat la demanda de la formació al Congrés dels Diputats, al Senat i al govern central perquè, en un termini de 15 dies es personen en el procediment i puguen formular les al·legacions que consideren oportunes.

També et pot interessar

stats