Montero assegura que Sánchez convocarà eleccions el 2019 si no s’aproven els pressupostos

Ábalos creu que el govern no hauria de vincular els pressupostos a la convocatòria de d’eleccions.

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero
La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero

Si no hi ha pressupostos, hi haurà eleccions. La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha assegurat aquest dimarts que si els pressupostos de 2019 no s’aproven, l’única eixida és avançar les eleccions generals a enguany. És una opinió, segons ha dit, que comparteix el president del Govern, Pedro Sánchez.

“Crec que això és el que el president té al cap”, ha dit Montero en declaracions a TVE, encara que ha recordat que l’únic que pot prendre aquesta decisió és Sánchez.

Així mateix, Montero ha negat que els seus pressupostos siguen el programa electoral del PSOE en contra dels que pensen que s’han elaborat en clau electoral. “Aquests són els comptes públics que necessiten els ciutadans”, ha manifestat, i s’han fet “pensant en la seua execució”.

La ministra d’Hisenda ha assenyalat que les negociacions amb els grups per a tirar endavant aquests pressupostos en el Parlament segueixen obertes i s’ha mostrat confiada que el govern espanyol serà capaç d’aprovar-los. De moment, PP i Cs ja han dit que presentaran esmenes a la totalitat.

Ábalos creu que les eleccions no haurien de vincular-se als pressupostos

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha assegurat que el govern espanyol no ha de vincular “en cap cas” l’aprovació dels pressupostos generals de l’estat a la convocatòria d’eleccions generals, perquè “seria restar importància als pressupostos” i a les “ganes de lluitar-los”. Ábalos, com també ha fet Montero, ha recordat que la convocatòria d’eleccions és una “prerrogativa que té el president del govern”.

També et pot interessar

stats