Mónica Oltra qualifica de decepcionants els Pressupostos Generals

L’Estat invertirà 149 euros a l’any per cada valencià, que contrasten amb els 217 euros de la mitjana estatal.

Mónica Oltra a les Notícies del matí
Mónica Oltra a les Notícies del matí

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha fet una valoració dels Pressupostos Generals de l'Estat aprovats ahir. La consellera d'Igualtat ha explicat a À Punt Notícies que el finançament que rebrà la Comunitat Valenciana és "una decepció per als valencians". L’Estat invertirà 149 € a l’any per cada valencià, que contrasten amb els 217 € de la mitjana estatal.

Oltra també ha denunciat l'infrafinançament en matèria de transport metropolità i ha incidit en el fet que els nous pressupostos "són antisocials" perquè no són suficients per a cobrir les necessitats dels ciutadans. 

La vicepresidenta considera que la manera en què s'ha produït el debat dels pressupostos evidencia que "hi ha una Espanya de primera i una Espanya de segona" i això perjudica els valencians. "Ens quedem al furgó de cua", ha dit. 

Oltra ha posat com a exemple el cas d'Euskadi i ha explicat que si la Comunitat Valenciana rebera els mateixos diners que el País Basc, "les conselleries tindrien el doble de diners i això és molt injust".

Ahir de vesprada, el Partit Nacionalista Basc anunciava el seu suport als pressupostos de Rajoy per al 2018. Aquesta decisió arribava després que el PNB l’haguera supeditat a la finalització de l’aplicació de l'article 155 a Catalunya. El portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, va justificar el vot afirmatiu als pressupostos per "responsabilitat" i perquè de manera imminent es conformarà el govern de Catalunya, fet que provocarà l’alçament automàtic del 155. 

En contrapartida a este suport, el PNB ha obtingut un augment general de les pensions i també importants inversions per al País Basc. 

També et pot interessar

stats