Mónica Oltra: "La llei LGTBI se suma a les més avançades del món per la igualtat"

La vicepresidenta del Consell ha destacat l'obligació que els municipis grans tinguen policies especialitzats en delictes d'odi.

Les Corts Valencianes després d'aprovar aquest dimecres la llei d'igualtat de les persones LGTBI
Les Corts Valencianes després d'aprovar aquest dimecres la llei d'igualtat de les persones LGTBI / Kai Försterling (Efe)

La vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, ha assegurat que l'aprovació de la llei d'Igualtat de les persones LGTBI suposa que la Comunitat Valenciana s'incorpore "a aquelles legislacions avançades en el món que aposten per la igualtat i per la diversitat com un valor social".

"Hui és un gran dia per a la societat valenciana i també per als col·lectius LGTBI", ha asseverat Oltra en els corredors de les Corts, i ha ressaltat que la nova norma estableix la igualtat i la no discriminació dels col·lectius LGTBI des de la infància fins a l'última etapa de la vida, les persones majors.

La també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha assenyalat als mitjans que la llei inclou una sèrie de "mesures positives" perquè la igualtat que es planteja en el text "passe a ser una igualtat en la vida real", mitjançant la lluita contra els delictes d'odi i contra l'homofòbia. També ha afegit que s'actua contra les actituds de menyspreu que tenen lloc en àmbits com el laboral, l'educatiu o el de l'oci, i ha destacat l'obligació que els municipis grans tinguen policies especialitzats en delictes d'odi.

La vicepresidenta ha posat l'accent en el fet que la Comunitat Valenciana passa a situar-se, gràcies a aquesta llei, com un "territori lliure" de teràpies d'aversió, que al llarg de la història s'han aplicat a les persones LGTBI i que han sigut "una autèntica tortura i una crueltat".

Així mateix, ha valorat que es dedique un apartat a la memòria d'aquells col·lectius "que van lluitar per tindre igualtat i llibertat", perquè, segons ha destacat, "en definitiva es tracta que cadascú puga estimar i sentir-se com trie en la vida".

PSPV: "Encara queda molt camí per recórrer"

Rosa de Falastín, diputada i portaveu d'Igualtat pel grup PSPV, ha matisat que "encara queda molt camí per recórrer". "No solament els poders públics hem de treballar i impulsar polítiques igualitàries i antidiscriminatòries, la responsabilitat és de tota la societat en el seu conjunt", ha expressat.

Ciutadans reivindica la diversitat afectivosexual

"No es tracta d'aprovar una mera declaració d'intencions, sinó de convertir l'odi i la discriminació en respecte, dignitat i igualtat afectiva", ha manifestat el diputat Emilio Argüeso durant el Ple, a més de reivindicar el dret a viure la diversitat afectivosexual i familiar amb total llibertat.

Per la seua banda, el portaveu de Ciutadans, Jesús Salmerón, ha insistit en el seu compte de Twitter que hui és un "gran dia" per a la Comunitat Valenciana i les persones LGTBI. "S'aprova a les Corts, amb l'abstenció del PP, una llei que garantirà que la societat valenciana siga més oberta, diversa i plural", ha publicat.

Podem condemna l'odi al col·lectiu LGTBI

El grup de Podem ha defés una llei "que suposa un important pas per a seguir normalitzant una societat tolerant i diversa". "Hui no solament condemnem l'odi al col·lectiu LGTBI, sinó que ens omplim de llibertat", ha destacat la diputada autonòmica de Podem, Cristina Cabedo.

També et pot interessar

stats