Monfort canvia el vot d'EU a Vox en sis mesos

A Daia Vella i a Crevillent han passat de Compromís en les municipals a la formació d'Abascal en les generals.

La formació liderada per Santiago Abascal ha guanyat en 22 municipis de la Comunitat Valenciana
La formació liderada per Santiago Abascal ha guanyat en 22 municipis de la Comunitat Valenciana / Vox

Vox ha sigut la formació més votada en les eleccions generals d'aquest diumenge a Monfort, a penes sis mesos després que Esquerra Unida aconseguira una majoria absoluta en les eleccions municipals, en obtindre nou dels tretze regidors.

En aquesta localitat del Vinalopó Mitjà, Vox ha obtingut 1.062 sufragis, 400 més que en les eleccions generals del 28 d'abril, quan va ser la quarta força política. Per la seua banda, Esquerra Unida, que en les municipals va aconseguir 2.302 vots en solitari, en aquesta ocasió, i en coalició amb Unides Podem, n’ha obtingut 522.

El mateix ha passat a Daia Vella, l'única localitat del Baix Segura en la qual governa Compromís des del maig passat, també amb majoria absoluta. Vox ha sigut la força més votada el 10N i Compromís, la sisena força.

Una situació similar ha ocorregut a Crevillent, també a Alacant, on des de les eleccions del maig governa Compromís, però en aquest 10 de novembre Vox ha sigut la força més votada.

Vox ha guanyat en 22 municipis valencians

En total, Vox ha guanyat en 22 municipis de la Comunitat Valenciana: Caudiel, a les comarques del nord; Algemesí, Alpont, Calles, Carcaixent, Loriguilla, la Pobla de Vallbona, Nàquera, Sant Antoni de Benaixeve i Terrateig, a les comarques de València; i Albatera, Benferri, Callosa de Segura, Catral, Crevillent, Daia Nova, Daia Vella, Dolors, Xacarella, Monfort i Sant Fulgenci, a les comarques del sud.

També et pot interessar

stats