La Moncloa assumeix que Yolanda Díaz lidere la reforma laboral, però insisteix que hi haja més ministeris en la negociació

Els socialistes neguen que existisquen discrepàncies entre els socis de govern sobre el contingut de la reforma 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez; la vicepresidenta primera i ministra Assumptes Econòmics, Nadia Calviño i la la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez; la vicepresidenta primera i ministra Assumptes Econòmics, Nadia Calviño i la la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz / Europa Press

L'ala socialista del govern espanyol ha acceptat públicament que la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, siga qui lidere els treballs per a la reforma laboral en el si de la taula del diàleg social. Això sí, La Moncloa continua defensant que en la taula han de seure altres ministeris amb matèries implicades i, per això, espera tancar un acord amb Unides Podem aquest mateix dimarts, perquè estiguen ja representats en la reunió prevista per a dimecres.

Així mateix, els socialistes neguen que existisquen discrepàncies entre els socis sobre el contingut de la reforma laboral, ni "ingerències" per part de la vicepresidenta primera Nadia Calviño. Defensen, però, que el que es busca és "millorar" la metodologia de treball i, en concret, els "mecanismes de coordinació", tant fora com dins de la taula del diàleg social, per a propiciar un acord amb sindicats i patronal que veuen factible.

La millora de la coordinació passa, entre altres coses, segons el PSOE, perquè tots els ministeris afectats siguen presents en la negociació, encara que aquesta continue estant liderada per Yolanda Díaz, una qüestió que Unides Podem sí que ha deixat clar que no és negociable.

Aquesta condició ja ha sigut acceptada públicament per la vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, i també la portaveu del govern i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, en la roda de premsa després del Consell de Ministres.

"No hi ha cap problema, perquè és el raonable, perquè formalment, en la taula del diàleg social, qui lidera i representa l’executiu espanyol és el Ministeri de Treball. Però també sembla raonable que en la taula, on es discutiran aspectes concrets que afecten altres ministeris, participen membres d'altres departaments", ha precisat Isabel Rodríguez.

També et pot interessar

stats