Mollà: "L'ampliació de la V-21 està emparada en normativa obsoleta"

La consellera d'Agricultura afirma que la llei de canvi climàtic primarà la implicació en la lluita contra l'emergència climàtica.

Foto portada: Kai Försterling (Efe)
Foto portada: Kai Försterling (Efe)

La consellera d'Agricultura Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, s'ha mostrat crítica amb l'ampliació de la V-21 i l'enderrocament del simbòlic Forn de Barraca, i ha afirmat en À Punt que és un projecte que "no és necessari". "No només atempta contra l'horta i produeix que hi haja més trànsit rodat, sinó que està emparat en normativa que està obsoleta i en debats polítics que estan caducs", ha dit.

En aquest sentit, Mollà ha assenyalat que cal atendre les demandes de la societat, que "demana als polítics un plus de responsabilitat" per a fer front a la lluita per a salvar el planeta.

La consellera ha explicat que la futura llei valenciana de canvi climàtic primarà les persones i empreses que s'impliquen en la lluita contra l'emergència climàtica i contemplarà sancions per als que no ho facen, qüestió que considera de "justícia social". 

En aquest sentit, Mollà ha afirmat que, a l'hora d'exigir responsabilitats en la lluita per a salvar el planeta, "no seria just" que s'aplique "la càrrega sobre persones que estan en situació més vulnerable" i es mire "cap a un altre costat amb projectes que tenen un gran impacte". Així, de cara a l'elaboració de la nova norma, ha explicat que es desenvoluparà un procés participatiu en què s'interpel·larà tots els actors socials i es valoraran tant les accions quotidianes com les decisions en matèria d'urbanisme, mobilitat i economia.

Mollà ha recordat que el Consell ha declarat la situació d'emergència climàtica i ha aprovat l'Estratègia Valenciana de Canvi Climàtic i Energia 2030, i entre els objectius que s'ha marcat l'administració hi ha el d'arribar a les zero emissions el 2025. 

Defensa del sector cítric a Europa

Pel que fa a l'agricultura valenciana, la consellera ha afirmat que veu necessari fer "un salt de qualitat" en defensa dels interessos del sector, especialment del cítric, per a no quedar "nuls en el debat". Considera que el govern central està tenint en aquest assumpte "més errors que encerts" i ha alertat que la nova PAC que es negocia a Europa "amenaça de deixar fora l'agricultura valenciana perquè afavoreix la concentració del sector en poques mans".

Mollà també s'ha pronunciat en matèria de transvasaments i ha afirmat que els que estan vigents (Tajo-Segura i Xúquer-Vinalopó) són "irrenunciables". A més, ha advocat per optimitzar les infraestructures hidràuliques per a fer més eficient el procés de dessalinització i reduir al màxim el preu de l'aigua.

També et pot interessar

stats