Mollà, en desacord amb la proposta per a modificar les regles d'explotació del Tajo-Segura

La consellera d'Agricultura acudirà a Madrid per a conéixer la magnitud dels canvis en el transvasament que planteja el Ministeri de Transició Ecològica.

La consellera Mireia Mollà durant la cimera mundial del clima el passat desembre
La consellera Mireia Mollà durant la cimera mundial del clima el passat desembre / GVA

La consellera d'Agricultura ha dit a Elx que està en desacord total amb la proposta de modificiació de les regles d'explotació del trasvasament Tajo-Segura que planteja el govern espanyol. Mollà manté que les regles d'explotació són inalterables i intocables, fruit d'un pacte d'Estat. Per això, la consellera viatjarà al Ministeri de Transició Ecològica el dimecres, dia 22 de juliol, per a conéixer de primera mà eixa proposta de modificació dels paràmetres amb què es decideixen mensualment les quantitats d'aigua que cal transvasar des dels embassaments d'Entrepeñas i Buendía cap a les comarques del sud.

En principi, implicaria una reducció de l'agua transvasada quan els embassaments es troben en el nivell 2. Es baixaria dels 38 hectòmetres cúbics actuals als 27. La modificació té l'objectiu de minimitzar les situacions hidrològiques excepcionals.

Durant l'acte de tall del primer meló dels Carrissars d'Elx, Mireia Mollà ha sostingut que "les regles d'explotació són inalterables i intocables". "Era un gran pacte d'Estat i haurà d'estar molt motivat perquè nosaltres poguérem entendre-ho", ha manifestat i ha aventurat que "amb la poca justificació que s'ha donat", la Conselleria "no hi està, lògicament, d'acord". Mollà també ha manifestat que cada gota d'aigua està "ben emprada i és necessària". "Hi ha justificació per a la necessitat i una ocupació molt racional, no estem malgastant ni una gota d'aigua que depén d'aquest transvasament", ha afirmat.

També et pot interessar

stats