La moció de censura, des de la Comunitat Valenciana

Els líders dels partits polítics valencians valoren la moció de censura que s'està debatent al Congrés dels Diputats

La moció de censura, des de la Comunitat Valenciana | EFE Europa Press
La moció de censura, des de la Comunitat Valenciana | EFE Europa Press

PSPV-PSOE. Ximo Puig, secretari general del PSPV-PSOE i president de la Generalitat, ha instat aquest dijous el PNB a "assumir la seua responsabilitat" i triar entre si "legitima el que ha fet el PP" o si permet un "nou paradigma", i ha aconsellat que prenga aquesta decisió considerant que "una majoria social d'Espanya està determinada per a un canvi de govern".

Preguntat sobre la moció de censura promoguda pel PSOE contra el president del Govern, Mariano Rajoy, Puig ha assegurat que respectarà la decisió que prenga el Partit Nacionalista Basc, de qui podria dependre que prospere la iniciativa a la cambra baixa.

Per la seua banda, la secretària general del PSPV-PSOE a la ciutat de València, Sandra Gómez, ha demanat a Ciutadans (Cs) que done suport a la "moció de la dignitat" i “del canvi” del PSOE en favor de la "regeneració" política i democràtica. Gómez ha sol·licitat als membres del partit que lidera Albert Rivera que deixen de fer de crossa del PP i d'un govern corrupte i ha mostrat tot el suport dels socialistes valencians a la moció de censura impulsada pel secretari general del PSOE.

COMPROMÍS. Mónica Oltra, vicepresidenta del Consell i coportaveu de Compromís, ha dit que el que hi ha en joc amb la moció de censura del PSOE, és mantindre o traure del govern la corrupció, "el càncer més letal per a la democràcia", ha indicat.

PPCV. El president del grup parlamentari popular a les Corts, Jorge Bellver, ha criticat aquest dijous que la moció de censura use com a argument la corrupció quan "s'està tancant el cercle" sobre el presumpte finançament irregular de PSPV en la campanya electoral de 2007.

També et pot interessar

stats