El mòbil del ministre Grande-Marlaska també va ser infectat amb Pegasus

L'executiu espanyol confirma també un intent frustrat d'accedir amb el software al dispositiu del titular d'Agricultura, Luis Planas

Fernando Grande-Marlaska
El ministre Fernando Grande-Marlaska, en una imatge d'arxiu / Rodrigo Jiménez (Efe)

El telèfon mòbil del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlasaka, també va ser infectat amb el sistema Pegasus. Un nou cas d'espionatge a membres del govern espanyol que se suma al dels terminals del president, Pedro Sánchez, i al de la titular de Defensa, Margarita Robles.

La portaveu de l'executiu, Isabel Rodríguez, ha confirmat aquest nou atac en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, després que el Centre Criptològic Nacional analitzara els dispositius de tots els integrants del gabinet de Sánchez. Rodríguez ha informat també d'un intent d'infecció "fallit" del mòbil del ministre d'Agricultura, Luis Planas, amb el mateix software espia.

L'espionatge al telèfon de Grande-Marlaska va tindre lloc al mes de juny del 2021, igual que el de Robles i l'atac frustrat a Planas. La resta de telèfons de membres del govern espanyol "no tenen rastre" de Pegasus, ha assegurat la també ministra de Política Territorial. 

Rodríguez ha avançat que el govern posarà l'informe del Centre Criptològic Nacional en coneixement de la justícia per a ampliar la denúncia que ja va interposar en l'Audiència Nacional per la infecció dels mòbils de Sánchez i Robles. 

També et pot interessar

stats