Missatge de suport de Felip VI a l'empresariat valencià: "Heu sigut un exemple per a tots"

El monarca espanyol reprén l'agenda a València després de guardar quarantena per covid-19 i clausura l'assemblea general de l'AVE 

Fellip VI (dreta), junt amb Juan Roig (centre) i Ximo Puig (esquerra), durant la clausura de l'assemblea general d'AVE
Fellip VI (dreta), amb Juan Roig (centre) i Ximo Puig (esquerra), durant la clausura de l'assemblea general de l'AVE / Biel Aliño / (Efe)

El rei Felip VI ha mostrat aquest dimarts el suport explícit de la Corona espanyola a l'empresariat valencià en el 40é aniversari de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE). El monarca, que ha représ l'agenda pública a València després de guardar quarantena obligatòria per contraure covid-19, ha clausurat en l'assamblea general de l'organització, celebrada a l'Alqueria del Basquet de València. 

En el discurs que ha pronunciat, Felip VI ha destacat la capacitat d'adaptació i flexibilitat de l'empresariat durant la pandèmia, així com la "tenacitat" i entrega a l'hora d'assumir riscos i treballar en equip. "Heu sigut un exemple per a tots en aquesta situació inèdita", els ha dit. Entre el públic hi havia importants representants del sector empresarial com el president de Mercadona, Juan Roig; el de l'AVE, Vicente Boluda. També ha acudit una nodrida representació en el plànol institucional, entre d'altres la ministra d'Indústria, Reyes Maroto; el president de la Generalitat, Ximo Puig, o l'alcalde de València, Joan Ribó. 

A les pistes de l'Alqueria del Basquet, el rei ha comparat els valors que comparteixen empresaris i esportistes. Ambdós col·lectius, ha destacat, es caracteritzen per una "gran voluntat de treball" i dedicació, "i saben molt bé el que significa assumir riscos i treballar en equip". El monarca, que ha qualificat d'"admirable" la capacitat d'"adaptació i flexibilitat" del teixit empresarial, ha recordat com les empreses espanyoles adaptaren la producció per a cobrir les necessitats a l'inici de la covid-19. Però també com van fer "tot el possible" per a mantindre els llocs de treball: "Perquè éreu conscients de les famílies que hi havia darrere d'ells", ha emfatitzat.

Així, els ha animat a continuar treballant perquè aquesta feina redunde en més riquesa, més i millor ocupació, i una millora en el benestar de la societat de València i de tota Espanya. Per a aconseguir-ho, el diàleg i l'"estreta" col·laboració públic-privada són clau, ha assegurat el cap de l'Estat. 

La tradicional assemblea general de l'AVE, que se celebra cada any, ha reunit al Cap i Casal els 165 empresaris valencians líders a la Comunitat Valenciana. Facturen l'equivalent al 60% del PIB valencià i generen mes de 300.000 llocs de treball.

Abans de donar per acabada aquesta cita, Felip VI ha fet parada a l'Institut Valencià de l'Embalatge, el Transport i la Logística (Itene), al Parc Tecnològic de Paterna, per a commemorar el 25 aniversari de la firma. L'efemèride estava prevista per a 2020, però no es va poder celebrar a causa de la pandèmia de coronavirus.

Juan Roig: "Un país depén del nombre d'empresaris honrats que tinga"

El president de Mercadona, també mecenes de l'Alqueria del Bàsquet, ha intervingut en la taula redona prèvia a l'acte de clausura i ha instat els seus col·legues a sentir-se "orgullosos" del seu paper en la societat. Ha lamentat, en aquest sentit, que a vegades a Espanya el paper del sector empresarial no estiga tan ben vist com en altres països anglosaxons. "Un país depén del nombre d'empresaris honrats que tinga", ha proclamat.

Juan Roig ha destacat que els empresaris són els que "mouen" el país i ha assegurat estar orgullós de ser un d'ells perquè creen "molta riquesa" i paguen els costos com els correspon. "Eixim de l'armari", ha reiterat en una invitació als 165 empresaris de l'entitat a defensar el seu paper.

També et pot interessar

stats