Mireia Mollà: “El president de la Diputació d’Alacant m’hauria d’haver telefonat a mi”

La consellera d’Agricultura assenyala que la reunió de Mazón amb el govern de Múrcia per a defensar el Tajo-Segura “no contribueix a res”.

Mireia Mollà: “El president de la Diputació d’Alacant m’hauria d’haver telefonat a mi”
Mireia Mollà: “El president de la Diputació d’Alacant m’hauria d’haver telefonat a mi”

Mireia Mollà, consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, assenyala que el diàleg constant entre administracions és “constant i lògic”. Tot i això, considera que la reunió celebrada entre el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, i el govern de Múrcia per a fer un front comú en defensa dels interessos de les dues províncies en la comissió d’explotació del transvasament Tajo-Segura “no contribueix a res, només és una posada en escena i una demostració de força”.

Són les declaracions que ha fet aquest dimarts en Les notícies del matí. Ha assegurat que Carlos Mazón l’hauria d’haver telefonat a ella perquè, així, Diputació i Generalitat estaran “més a prop” i faran “més força”. “S’ha utilitzat l’aigua massa vegades de manera política i hem perdut moltes oportunitats”.

En aquest sentit, la consellera ha qualificat d'"errada" la decisió del Ministeri de Transició Ecològica d’incloure municipis manxecs en la Comissió del Transvasament Tajo-Segura. “La ministra s’ha equivocat i, per això, li demanaria que rectifique”. Mollà ha assegurat que, si es formalitza la decisió, es recorrerà en els tribunals, perquè “pot anar contra els interessos dels valencians i les valencianes”. I ha demanat que es respecte el caràcter tècnic de la comissió.

Sí a la taxa turística

Un altre dels temes sobre els quals s’ha pronunciat la consellera és sobre la conveniència de crear una taxa per al turisme. Mireia Mollà té clar que seria positiva “si té un caràcter finalista per a tota la Comunitat Valenciana”, de manera que contribuïsca a la millor gestió de l’aigua, dels residus i dels espais naturals, que done “entorns de vida digna al turisme i també pal·lie la petjada de carboni”.

Defensa dels cítrics valencians a Europa 

D'altra banda, Mollà ha advertit de la necessitat d’augmentar la capacitat d’influència per a mirar pels interessos dels cítrics valencians a Europa. “El que no pot ser és que es deixen entrar productes que no tinguen almenys les mateixes garanties que ens exigim a nosaltres mateixos”. Sobre el protocol d’actuació contra la Xylella, la consellera ha recordat que “és una decisió d’Europa i consensuada”, però que està a favor de la revisió.

A favor d’un acord de govern a Espanya

Així mateix, la dirigent d'Agricultura ha apostat per l’acord per a la formació de l'executiu a Espanya, ja que creu que un govern "de dretes" és "un escenari pitjor". Sobre l’ampliació nord del port de València, Mireia Mollà ha defensat l’elaboració d’un nou informe d’impacte ambiental que done viabilitat al projecte. "Així estarem tots tranquils”, assegura. Ella aposta per un model que connecte el port amb el ferrocarril i reduïsca l’impacte mediambiental.

També et pot interessar