Joan Subirats substituirà Manuel Castells en el Ministeri d'Universitats

Castells ha anunciat que deixa el càrrec per motius de salut, dos anys després d’incorporar-s'hi 

Joan Subirats en una imatge d'arxiu
Joan Subirats, en una imatge d'arxiu / Enric Fontcuberta (Efe)
16 de desembre 2021 - 18:38

El ministre d'Universitats, Manuel Castells, ha anunciat aquest dijous que se'n va del govern per raons de salut.

Manuel Castells ha format part del gabinet de Pedro Sánchez durant dos anys, en què ha aprovat l’avantprojecte de la nova llei d’universitats, que limita al 20% la temporalitat del personal docent i investigador. 

Castells, de 79 anys, va entrar al govern a proposta d'Ada Colau. Abans d'arribar a l'executiu, va publicar investigacions sobre sociologia urbana, moviments socials i tecnologies de la informació, i es va convertinr en un teòric de referència per al 15-M.

El substitut serà Joan Subirats, catedràtic en Ciència Política i número 2 en la llista de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en les eleccions municipals de 2019. Subirats ha sigut regidor de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat en l'Ajuntament de la capital catalana, fins al juliol de 2020. En el govern han confirmat que el procés de relleu es posarà en marxa els pròxims dies.

Amb aquesta eixida, Castells és el segon ministre d'Unides Podem que deixa les responsabilitats executives, després de l'eixida de Pablo Iglesias l'any passat.

També et pot interessar

stats