La ministra de Sanitat dimiteix perquè les sospites sobre el seu màster no perjudiquen el govern de Sánchez

L'executiu ha anunciat el nomenament de la senadora asturiana Maria Luisa Carcedo com a nova titular de la cartera de Sanitat

VÍDEO | Declaracions de l'exministra de Sanitat, Carmen Montón, anunciant la dimissió

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Carmen Montón, ha anunciat la dimissió després que s’hagen desvelat diverses irregularitats en el màster que va aconseguir a la Universitat Rey Juan Carlos (URJC) de Madrid. El centre universitari havia reconegut hui la manipulació de les notesÉs el segon càrrec valencià que abandona un ministeri en els primers cent dies de Pedro Sánchez al capdavant del govern espanyol, després de la renúncia de Màxim Huerta. 

El govern ha informat del nomenament de la senadora asturiana María Luisa Carcedo com a nova titular de Sanitat. Carcedo és llicenciada en Medicina i Cirurgia i exercia fins ara com a alta comissionada per a la lluita contra la pobresa infantil.

Montón havia convocat els mitjats a última hora de la vesprada a la seu del Ministeri, on ha informat que abandona el càrrec perquè la polèmica "no influïsca" en el govern de Pedro Sánchez. L'exministra l'ha qualificat de "president magnífic" i li ha agraït que l’haguera escollit per al Ministeri de Sanitat.  Minuts després el mateix Sánchez li ha tornat l'agraïment des del seu compte de Twitter, on ha saludat la decisió "valenta" de Montón.

"No he comés cap irregularitat"

En la seua intervenció, Carme Montón ha insistit a defendre la seua innocència i la voluntat de continuar defensant-la amb "tota la convicció i la consciència molt tranquil·la". "He donat tota la informació de la qual dispose, m’he posat a disposició dels mitjans i he aclarit tot el que depenia exclusivament de la meua responsabilitat" ha manifestat la ja exministra de Sanitat abans d’afirmar: "no he comés cap irregularitat".

Montón també ha aprofitat la compareixença per a valor les mesures que el Ministeri de Sanitat ha posat en marxa durant la seua direcció, en els primers cent dies de govern de Pedro Sánchez, com ara la recuperació de l'assistència sanitària universal, l'eliminació del copagament farmacèutic o l'accés als tractaments de reproducció assistida per a dones soles i lesbianes. 

Peticions de dimissió en augment

Les peticions de dimissió de la ministra han anat en augment des que el digital eldiario.es publicara dilluns que va obtindre un màster sobre estudis de gènere “reblit d’irregularitats” en el curs 2010/2011.

Aquestes irregularitats són semblants a les que provocaren la dimissió de l’expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes i que també afecten el president del PP estatal, Pablo Casado.

Suport de Sánchez poc abans de la dimissió

Montón va comparéixer dilluns per a negar qualsevol irregularitat i va rebre el suport de La Moncloa, que va considerar les seues explicacions “clares i transparents”. Hores abans de la dimissió, el president del govern, Pedro Sánchez, ha dit al Senat que “la ministra està fent un extraordinari treball i ho continuarà fent.  

Segons eldiario.es, Montón no va aprovar tot el seu màster al juny de 2011 i, almenys en una assignatura, apareixia amb un “no presentat” quan va acabar el curs que ella defensa que havia superat. La ministra va realitzar el curs entre 2010 i 2011.

El digital sosté que el 25 de novembre d’aquell any “algú va entrar en el sistema informàtic” de la universitat i va canviar el “no presentat” per un “aprovat”, malgrat que les actes del curs ja estaven tancades.

També et pot interessar

stats