La ministra de Joventut proposa avançar l'edat legal de vot als 16 anys

Per a poder modificar l'edat de sufragi a Espanya, cal canviar la llei orgànica de règim electoral

La ministra de Joventut i Infància, Sira Rego / À Punt NTC

A un mes i un dia de les eleccions europees, la ministra de Joventut i Infància, Sira Rego, ha reiterat este dimecres en una entrevista en Les notícies del matí que "qui té deures també ha de tindre drets" i, si un jove de setze anys pot treballar, "també hauria de poder votar". De fet, ja ho fan els joves d'Àustria, Bèlgica i Malta. Alemanya i Grècia ho permeten només per a les eleccions europees. "Quan treballen, contribueixen i tenen dret a opinar sobre com volen que es regulen, per exemple, les lleis o el marc polític del seu país", ha reflexionat Rego.

A la Comunitat Valenciana, el debat també està al carrer. Els joves mostren certa preocupació per participar en la vida política. "Si ens permeten votar ja, és molt fàcil la manipulació en els menors", ha declarat Ana Ferradas, una jove de setze anys que podria votar ja si esta iniciativa tirara avant. "Jo crec que és bona idea, però queda al criteri de cada persona i la seua mentalitat", ha explicat Álvaro Caballero, també de la mateixa edat.

N'hi ha que asseguren que no és qüestió d'edat, sinó de maduresa i d'educació. Lourdes Meyniel, una altra jove de setze anys, ha reconegut que ella no té ni idea de política. "Hauríem d'aprendre més sobre la política i sobre el país", ha dit.

Per a poder canviar l'edat de vot a Espanya, cal canviar la llei orgànica de règim electoral, una iniciativa que va ser proposada per Esquerra Republicana este dimartsen el ple del Congrés.

També et pot interessar

stats