La ministra d’Hisenda demanda al PP una "única posició" en finançament autonòmic

María Jesús Montero ha assegurat que abordarà la variable de població ajustada al setembre

La sotssecretària general del PSOE i ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero
La sotssecretària general del PSOE i ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero / Europa Press

La ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, ha advertit al Partit Popular que no hi haurà capacitat d'arribar a un model consensuat de finançament autonòmic si en la negociació "cadascun està parapetat en els màxims que són bons per al seu territori". Per aquest motiu ha reclamat "una posició única" sobre el sistema, en considerar que ara preval la de cada executiu autonòmic.

Montero, en una atenció a mitjans de comunicació a Algesires (Cadis), ha precisat que a partir de setembre o octubre tornarà a escoltar les comunitats sobre la seua posició davant el disseny de la variable població ajustada. La ministra l’ha definit com "una de les més importants", amb la pretensió de "recollir les sensibilitats".

La ministra ha recordat que a l'inici de l'any es va distribuir un document per al disseny de la variable de població ajustada, al qual les comunitats van fer les seues aportacions. L’exercici es va saldar "amb paràmetres tancats en termes de benefici per a la seua part, i no en termes globals, la qual cosa va impedir una proposta de consens".

Montero s'ha lamentat que el PP tinga diversos discursos en funció del territori i ha apel·lat a “alçar la mirada”, convençuda que "el model ens ha de beneficiar a tots, a cap al 100% en les seues expectatives".

Si aprecia falta de consens sobre la variable població ajustada, la ministra d'Hisenda ha afirmat que "caldrà buscar plans alternatius, com dirigir-nos als partits".

També et pot interessar

stats