La ministra d’Hisenda assumeix que els pressupostos cauran en la votació de les esmenes

Al Congrés el PP i Ciutadans han reiterat les peticions de convocar eleccions generals.

VÍDEO | La ministra d’Hisenda assumeix que els pressupostos cauran en la votació de les esmenes

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha donat per assumit que el projecte pressupostari del 2019 caurà demà en la votació de les esmenes a la totalitat, en un debat amb tints electorals.

La ministra ha admés que "previsiblement" eixiran "avant les esmenes a la totalitat" que des d'aquest dimarts debaten al Congrés dels Diputats, on el PP i Ciutadans han fet reiterades peticions de convocatòria d'eleccions generals.

Els comptes afronten sis esmenes a la totalitat presentades pel PP, Ciutadans, ERC, PDeCAT, Fòrum Astúries i Coalició Canària, que en cas de mantindre's fins a la votació conjunta de dimecres i tindre els vots de tots aquests partits, prosperarien i els comptes tornarien a l'executiu espanyol, que no pot tornar a presentar-los.

Malgrat la defensa dels pressupostos a càrrec de Montero, el conflicte secessionista a Catalunya ha protagonitzat la sessió parlamentària.

Debat tens

Especialment tens ha sigut el debat de l'esmena a la totalitat del PP, on el president del partit, Pablo Casado, ha instat a convocar eleccions perquè mai ningú ha fet "tant de mal en tan poc de temps" com el govern actual, que al seu entendre és "ostatge dels independentistes".

Per la seua banda, el president de Ciutadans, Albert Rivera, ha advertit a Sánchez que, si els pressupostos no ixen avant, seran "el seu testament polític". Per això ha reclamat que "pose data i hora" a les eleccions.

El debat ha abaixat el to de crispació durant les intervencions del portaveu d'ERC, Joan Tardà, i del diputat del PDeCAT Ferran Bel, que han insistit al govern espanyol que les seues formacions no s'han alçat de la mesa del diàleg.

També et pot interessar

stats