El Ministeri de Defensa posa hospitals militars a disposició de Sanitat

A més s'ha cridat els metges en reserva perquè col·laboren a frenar la pandèmia.

El Ministeri de Defensa posa hospitals militars a disposició de Sanitat
El Ministeri de Defensa posa hospitals militars a disposició de Sanitat

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha anunciat que tots els mitjans dels hospitals militars Gómez Ulla de Madrid i el de Saragossa queden a la disposició del Ministeri de Sanitat. A més s'ha cridat els metges en reserva perquè col·laboren a frenar la pandèmia.

La ministra Robles ha informat que també s'ha demanat a la farmàcia militar que aporte tots els elements que servisquen per a desinfectar i medicaments d'ús comú. A més s'ha acordat la creació d'un comandament únic que estarà dirigit pel Jemad, el general Villaroya, per a "unificar tots els esforços".

La titular de Defensa també ha explicat que la Unitat Militar d'Emergències ha començat a desplegar-se a les ciutats on hi ha batallons perquè facen reconeixements previs de zones on el risc d'infeccions i contagis pot ser major, i a partir de dilluns s'incrementarà en altres ciutats.

Robles ha assegurat que les Forces Armades treballaran en absoluta col·laboració amb Policia i Guàrdia Civil. A més, ha afirmat que les evacuacions i trasllats estan garantits i ha informat de mesures per a ajudar les persones sense llar i sense recursos.

Per últim, ha fet una crida a la responsabilitat i ha assegurat l'absoluta disponibilitat de les unitats militars i els tres exèrcits. "No escatimarem esforços", ha dit.

També et pot interessar

stats