El Ministeri d’Hisenda facilitarà al PP l’informe sobre els lliuraments a compte a les autonomies

El govern espanyol destaca que com que està en funcions té molt limitada la capacitat per a actualitzar-ne els lliuraments.

Imatge d’arxiu de la ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero
Imatge d’arxiu de la ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero / Jesús Hellín (Europa Press)

El Ministeri d’Hisenda ha assegurat que no té inconvenient a facilitar al Partit Popular l’informe de l’Advocacia de l’Estat en què aclareix que un govern en funcions no pot actualitzar els lliuraments a compte a les comunitats autònomes. 

Fonts del departament que encapçala María Jesús Montero han manifestat haver realitzat moltes consultes verbals a l’Advocacia de l’Estat per a saber si un govern en funcions pot actualitzar els lliuraments a compte i la resposta ha sigut sempre negativa. Des del Ministeri han assegurat que, com que està en funcions, l’executiu té molt limitada la capacitat d’actuació i no pot actualitzar aquests lliuraments.

Així, el Ministeri afirma que va demanar el passat dijous 22 d’agost que aquest informe verbal es tinguera per escrit, un tràmit que ja ha conclòs, per la qual cosa que no tindrà cap inconvenient a facilitar-lo al Partit Popular.

Per a Hisenda, el bloqueig polític del Partit Popular i Ciutadans té conseqüències i la no-actualització dels lliuraments a compte n’és una. Per això, creu que no resulta congruent que les dues formacions promoguen el bloqueig polític i al mateix temps en critiquen les conseqüències.

També et pot interessar

stats