El Ministeri d'Habitatge proposa una plataforma estatal per a abordar els pisos turístics

L'objectiu és aconseguir abans del 2026 una plataforma amb dades i normatives unificades

q turistics
Caixa de claus d'un apartament turístic

El Ministeri d'Habitatge i Agenda Urbana espera tindre preparada abans que acabe el 2025 una plataforma única estatal que unifique dades, estudis i normatives en matèria de pisos turístics per a estudiar què és el que millor està funcionant, adoptar-hi mesures i tindre més agilitat per a combatre el frau.

Amb el desenvolupament d'esta plataforma en els terminis que planifica el Ministeri, i que s'implementa sobre la base del reglament europeu que ha entrat en vigor el passat 20 de maig i regula el fenomen de les plataformes que ofereixen este tipus d'allotjaments, Espanya seria un dels primers països europeus a tindre-la en marxa. Ho ha indicat la ministra del ram, Isabel Rodríguez, abans de la conferència sectorial per a abordar amb les comunitats l'impacte dels pisos turístics sobre l'habitatge residencial.

Durant la seua intervenció, la ministra ha apuntat que amb això es permet un millor diagnòstic, la implementació d'eines i la persecució del frau en un sector en el qual ha reconegut que hi ha molta "alegalitat".

També et pot interessar

stats