Millora l'estat de salut de Zaplana, a l'espera de conéixer si pot eixir en llibertat

La representació legal de l'expresident de la Generalitat ha demanat en cinc ocasions la llibertat provisional.

L'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana, en una imatge d'arxiu
L'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana, en una imatge d'arxiu / Europa Press

L'estat de salut de l'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana ha millorat després d'un mes ingressat a l'Hospital La Fe de València, segons han explicat fonts hospitalàries a l'agència EFE.  Mentrestant, espera una decisió de la magistrada i del fiscal sobre la seua petició de llibertat. 

L'atenció rebuda en l'últim mes, en règim d'aïllament hospitalari, ha permés Zaplana recuperar al voltant de quatre quilos dels deu que havia perdut des del seu ingrés a la presó de Picassent el passat 24 de maig, en qualitat d'investigat per suborn, blanqueig de capitals, malversació i prevaricació.

Aquesta pèrdua de pes, unida a la depressió del sistema immune que pateix com a malalt de leucèmia, havien alarmat tant als sanitaris que l'atenien a la presó com als especialistes de La Fe, que han emés informes al respecte.

Fonts mèdiques han explicat que el servei d'endocrinologia de La Fe li està administrant una dieta amb suplements hiperproteics i que en la seua estada a l'hospital ha experimentat una millora també en la pell, encara que no en les articulacions, on els problemes causats per la malaltia d'empelt contra l'hoste podrien ser irreversibles.

Segons ha explicat l'advocat de Zaplana, la millora respecte al passat 18 de desembre, quan va ser traslladat des de la presó de Picassent a La Fe, és "indubtable", ja que el també expresident del PP de la Comunitat Valenciana i exdirectiu de Telefónica té "millor aspecte".

La representació legal de Zaplana ha demanat en cinc ocasions la seua posada en llibertat provisional, l'última el 28 de desembre, quan va argumentar sempre que el seu estat de salut és incompatible amb el risc de fuga.

També et pot interessar

stats