Els militants socialistes trien el seu candidat a l’alcaldia d’Alacant

L’independent Paco Sanguino, el catedràtic de Dret José Asensi i l’actual portaveu municipal, Eva Montesinos, són els candidats a les primàries.

VÍDEO | Els militants socialistes trien el seu candidat a l’alcaldia d’Alacant

El PSPV de la ciutat d’Alacant celebra aquest diumenge la primera volta de les primàries per a elegir el candidat l’Alcaldia en les pròximes eleccions municipals.

Són tres els aspirants: l’independent Paco Sanguino, que té el suport de la direcció del partit; el catedràtic de Dret José Asensi, representant del sector sanchista de l’agrupació; i l’actual portaveu municipal, Eva Montesinos.

L’independent Sanguino, director del Teatre Principal, parteix com a favorit, encara que no podrà votar-se ell mateix, ja que no és militant i el partit a optar per celebrar unes primàries tancades amb dret al vot només per a militants.

Si en la jornada d’aquest diumenge cap dels tres candidats reuneix més del 50% dels vots, serà necessari fer una segona volta amb els dos candidats més votats. Asensi i Montesinos ja han anunciat que, passe el que passe, hi sumaran forces en el cas que se celebre una segona volta, que tindrà lloc el pròxim diumenge 2 de març.

En declaracions als mitjans, el secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha dit que espera que del procés isca “el millor equip i candidat”, que “deixe arrere els patiments que ha tingut la política” a la ciutat.

També et pot interessar

stats