Milers de ciutadans es concentren per a protestar per l’any de presó de Sànchez i Cuixart

Torra avisa que els catalans respondran amb “radicalitat democràtica” si hi ha condemnes.

Plaça de Catalunya (Barcelona) durant la concentració per a protestar per l’any de presó de Sànchez i Cuixart
Plaça de Catalunya (Barcelona) durant la concentració per a protestar per l’any de presó de Sànchez i Cuixart

Milers de ciutadans es concentren aquest dimarts, 16 d’octubre, a la plaça de Catalunya de Barcelona per a participar en l’acte de protesta de l’ANC i Òmnium Cultural pel primer any de presó dels líders civils independentistes Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

L’acte amb el títol “1 any de vergonya, 1 any de dignitat. No ens detindrem” s’ha convocat per a demanar la llibertat immediata dels presos sobiranistes per considerar que “s’han vulnerat” el seus drets i els de les seues famílies.

En l’acte intervenen la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, i han assistit el president de la Generalitat, Quim Torra, diversos consellers i el tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Asens.

També s’hi han instal·lat pantalles gegants des d’on s’han emés vídeos i es connectarà amb les concentracions simultànies davant de les presons de Mas Enric, Lledoners i Puig de les Basses, on estan els diversos presos sobiranistes.

Els catalans respondran amb “radicalitat democràtica”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha avisat que la població catalana respondrà "amb tota la radicalitat democràtica" si les sentències del judici sobre el procés independentista no absolen els processats.

Torra, que ha visitat aquest matí Sánchez i Cuixart a la presó de Lledoners, ha subratllat que és una infàmia que estiguen un any a la presó: “Ha sigut un any furtat de la seua vida”. A més, ha insistit que els presos independentistes no han comés cap delicte, per la qual cosa assegura que no acceptaran cap sentència.

El Congrés tomba les demandes del PDeCAT sobre infraestructures

El ple del Congrés ha rebutjat aquest dimarts la moció del PDeCAT amb les seues demandes sobre inversions i traspassos d’infraestructures a Catalunya, un text que el PSOE va intentar pactar amb els independentistes però que, finalment, es va votar amb la redacció inicial i no va eixir avant.

La iniciativa ha sigut rebutjada pel PP i per Ciutadans, i ha tingut el suport d’Units Podem, ERC i el PNB. El PSOE ha optat per l’abstenció davant de la impossibilitat de pactar amb el PDeCAT.

A més, el Congrés també ha rebutjat les propostes del PP i de Ciutadans que volien que el govern de Pedro Sánchez tornara a posar en marxa els mecanismes corresponents per a tornar a aplicar l’article 155 de la Constitució a Catalunya. El PSOE, Units Podem, ERC, el PNB, PDeCAT, Compromís, Bildu i Nova Canàries han rebutjat els dos textos, mentre que les ponents només han sumat al seu favor la Unió del Poble Navarrés (UPN) i Fòrum Astúries.

També et pot interessar

stats