Miguel Barrachina (PP): "Volem que una autoritat independent concedisca els fons europeus i els fiscalitze"

El portaveu del PP a les Corts posa en dubte a Les notícies del matí la intervenció política en el repartiment dels fons Next Generation i reclama una gestió professionalitzada

El síndic del PPCV a les Corts, Miguel Barrachina, a Les Notícies del Matí
El síndic adjunt del PPCV a les Corts, Miguel Barrachina, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El portaveu del Partit Popular de la Comunitat Valenciana a les Corts, Miguel Barrachina, ha reclamat en Les notícies del matí un repartiment "transparent" i "més objectiu" dels fons Next Generation de la UE per a la recuperació econòmica postcovid. "Crec que som l'únic país de la Unió Europea on els fons es distribueixen des de La Moncloa i no volem que la Comunitat Valenciana, com ja està passant, els fons els distribuïsquen exclusivament directius triats pels polítics" ha explicat en els micròfons d'À Punt. I per a apuntalar el seu argument ha recordat les acusacions que ell mateix ha liderat pel lliurament de subvencions agrícoles a empreses del germà de Ximo Puig. 

"Que siga legal no vol dir que siga correcte ni convenient", ha insistit Barrachina, que és parlamentari de Sogorb (Alt Palància) i portaveu d'Agricultura a les Corts. 

"A la Comunitat Valenciana tenim mala sort amb tot el que administra Pedro Sánchez, els fons europeus, els nacionals, el repartiment de l'aigua, en vacunes o en els trens de rodalia", ha insistit Barrachina, per a reclamar un repartiment més "professional" dels fons. 

A la Comunitat Valenciana tenim mala sort amb tot el que administra Pedro Sánchez

Preguntat en la tertúlia per les diferències de criteri entre els mateixos líders regionals del PP –la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha acusat la Generalitat de beneficiar-se per damunt del que li correspondria– ha advertit que la posició que preval en el PP de la Comunitat Valenciana és "feliçment la que diga" el seu president, Carlos Mazón. I ha insistit en el fet que aquestes controvèrsies "les evitaríem a Espanya si tinguérem una autoritat independent". El portaveu popular ha apostat, a més, per utilitzar els fons europeus per a acabar infraestructures estratègiques ja projectades, com els trams finals de l'autovia entre Castelló i Tarragona, per damunt de propostes noves.

El repartiment dels fons ha obert el debat sobre el finançament, una qüestió en la qual Barrachina creu que només hi haurà avanços si el nou model compromet més fons per a totes les autonomies: "Tothom aspira a tindre més finançament. Només pot haver-hi un model acceptat per tots si tots reben una miqueta més [...] i les autonomies maltractades molt més". 

Per a governar ens ha d'importar el què i no amb qui

El portaveu del PP valencià també ha confirmat que la formació conservadora no renunciarà a priori a pactes amb Vox després dels pròxims comicis, si els necessita per a tirar avant els projectes del partit, entre els quals ha destacat la supressió de l'impost de successions i donacions, com han fet altres autonomies governades pels populars. 

"Ens ha d'importar el què i no amb qui" [...] "si hi ha un projecte en comú és saludable que uns altres el secunden", ha explicat Barrachina abans de matisar que el PP valencià "ambiciona governar en solitari" i li agradaria fer-ho "amb comoditat i sense hipoteques". 

Barrachina veu lluny les eleccions autonòmiques. Aquest dijous Puig va tornar a descartar una convocatòria anticipada i per això el portaveu popular no veu clar que l'avanç estiga en les intencions del president a curt termini. Desitjaria, això sí, que si es produeix una situació "d'immobilisme" per la relació entre els socis del Botànic, les convoque "ja, com més prompte millor, demà" per a competir com a alternativa política.

També et pot interessar

stats