Els metges prioritzen aprovar una llei de cures pal·liatives en lloc de l'eutanàsia

L'Organització Mèdica Col·legial rebutja la llei del PSOE perquè va en contra del codi deontològic de la professió.

Serafín Romero presidint l'organització Mèdica Col·legial
Serafín Romero presidint l'organització Mèdica Col·legial / Efe

El president de l'Organització Mèdica Col·legial, Serafín Romero, ha assenyalat a diversos mitjans que la proposta de llei per a regular l'eutanàsia que ha presentat el PSOE anirà en contra del codi deontològic de la professió. El PP va presentar al Congrés una esmena a la totalitat per a postular la devolució d'aquesta proposta i espera que els altres partits no donen suport a la iniciativa del PSOE.

Per això, l'OMC tindrà en compte l'opinió de la professió per a transmetre al govern la seua posició, com va fer l'any 2010, en una enquesta en què el 70% dels metges van votar en contra d'aprovar aquesta regulació. La idea és evitar sobrepassar drets com l'objecció de consciència per a no posar en risc el gremi mèdic. Des de l'organització s'ha insistit que si la norma socialista tira endavant demanaran millores per als ciutadans i per als metges.  

El col·lectiu ha defensat la prioritat d'impulsar una llei de cures pal·liatives per a garantir el suport social i laboral, a més d'ajudes econòmiques, com l'adaptació dels habitatges de l'afectat. També es demana garantir la voluntat del pacient mitjançant el dret a formular instruccions prèvies, la qual cosa es coneix com a testament vital. 

L'única formació que es va oposar a la iniciativa del PSOE va ser el PP assenyalant que l'aprovació d'aquesta llei representava una agressió als “principis i valors constitucionals”.  Amb la previsible acceptació per part del Congrés, que es votarà el 25 d'octubre, és necessària l'aprovació del Senat, on el Partit Popular té majoria absoluta i la possibilitat de rebutjar-la. 

També et pot interessar

stats