La mesa del Parlament de Catalunya retira a Torra l'acta de diputat

Torra avisa ERC, que ha votat a favor, que deixar-lo sense escó comporta posar en perill el govern i la legislatura.

VÍDEO | La mesa del Parlament de Catalunya retira a Torra l\'acta de diputat

La mesa del Parlament de Catalunya ha rebutjat la petició de Junts per Catalunya de confirmar la condició de diputat del president de la Generalitat, Quim Torra, i ha avalat l'orde del secretari general de la cambra de retirar-li l'escó.

L'acord de la mesa, que s'ha pres amb el suport d'ERC, el PSC i Ciutadans, suposa que l'escó de Torra queda sense efecte i, per tant, no pot votar en la sessió prevista al Parlament a partir de les tres de la vesprada. El president català ja ha avisat els seus socis de govern que deixar-lo sense escó comporta posar en perill l'executiu i la legislatura. 

El secretari general del Parlament, Xavier Muro, havia ordenat aquest matí actuar d'aquesta manera i que s'iniciaren els tràmits per a substituir Quim Torra i la mesa de la cambra ha aprovat aplicar la mesura.

D'altra banda, la Junta Electoral Provincial de Barcelona ha acordat expedir la credencial de diputada a Maria Senserrich, de la llista de Junts per Catalunya, que ocuparà l'escó de Torra al Parlament.

La Junta Electoral Central (JEC) va decidir deixar Torra sense la seua acta de diputat després d'haver sigut condemnat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a un any i mig d'inhabilitació per desobediència.

El PSC emplaça a Torra a convocar eleccions

La diputada del PSC, Eva Granados, ha destacat que el Parlament de Catalunya ha desposseït Torra de l'acta de diputat i "el millor que pot fer és convocar eleccions". Així mateix, Granados ha instat el president a no votar en el ple: "És president de la Generalitat, pot estar en el Parlament, només faltaria. Que hui en el ple actue com ha d'actuar i en les dues votacions no vote". 

També et pot interessar

stats