Què és la mesa de les Corts?

Enric Morera repetirà com a president segons l'acord a què han arribat els partits del Botànic.

VÍDEO | Què és la mesa de les Corts?
14 de maig 2019 - 22:36

La Mesa de les Corts és l'òrgan que governa el parlament valencià, la cambra on es debaten i es decidixen les lleis. La formen cinc persones i la presidència, que ho és també de les Corts. Aquesta persona és, per protocol, la segona autoritat de la Comunitat Valenciana després del president de la Generalitat, i té el tractament de Molt Excel·lent. Dona i lleva la paraula i intenta ordenar el debat, una funció que de vegades és més difícil del que sembla.

Segons el pacte que s'ha fet públic aquest dimarts [https://apuntmedia.es/va/noticies/politica/el-nou-botanic-renova-enric-morera-com-a-president-de-les-corts] , Enric Morera, de la coalició Compromís, repetirà com a president aquesta legislatura.

Els altres quatre llocs de la mesa se'ls repartiran els partits segons el pacte de majories. Així, esta legislatura la vicepresidència primera serà per al PSPV. La segona, per al PP. La secretaria primera correspondrà a Unides Podem i la segona a Ciutadans. Els càrrecs, per primera vegada, es reparteixen entre homes i dones de manera paritària.

També et pot interessar

stats