La mesa del Congrés estudia la suspensió dels diputats presos

L'òrgan de govern els va suspendre divendres amb el suport de PSOE, PP i Ciutadans.

La mesa del Congrés estudia la suspensió dels diputats presos
La mesa del Congrés estudia la suspensió dels diputats presos

La mesa del Congrés estudia aquest dijous els recursos presentats per ERC i Junts per Catalunya contra la suspensió dels diputats que estan a la presó preventiva i jutjats per un delicte de rebel·lió en el marc del procés independentista a Catalunya: el líder d'ERC, Oriol Junqueras; i Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, de Junts per Catalunya.

L'òrgan de govern de la cambra els va suspendre divendres passat amb el suport de PSOE, PP i Ciutadans i el rebuig de Podemos i En Comú, els representants del qual van sol·licitar més temps per a analitzar l'informe jurídic que avalava la decisió.

Els quatre diputats van ser suspesos de les seues funcions en aplicació de l'article 384 bis de la llei d'enjudiciament criminal, un precepte que, segons ERC i Junts, no podia ser aplicat per la mesa del Congrés per tractar-se d'una llei processal. La suspensió afecta els drets i deures dels diputats i es va acordar per a tot el temps que seguisquen a la presó.

Les dues formacions independentistes han demanat a l'òrgan de govern de la cambra que revoque la seua decisió, una sol·licitud que no té aspecte de tirar avant i que, si és rebutjada, els donarà motiu per a elevar l'assumpte al Tribunal Constitucional, sense descartar arribar al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg.

També et pot interessar

stats