La mesa del Congrés aprova la creació del Grup Plural amb Més Compromís

Estarà format per setze diputats de nou partits i s'ha creat per a dividir el Mixt i donar-li operativitat i funcionalitat.

El diputat de Més Compromís Joan Baldoví en una imatge d'arxiu
El diputat de Més Compromís Joan Baldoví en una imatge d'arxiu

La mesa del Congrés ha acceptat la divisió del Grup Mixt i la creació del nou Grup Plural, que estarà format per setze diputats entre els quals està el portaveu de Compromís, Joan Baldoví. D'aquest manera, la cambra baixa funcionarà amb deu grups parlamentaris.

Les organitzacions polítiques que integraran el Grup Plural són, a més de Compromís, que té un diputat, Junts per Catalunya (8 diputats), Més País-Equo (2), Coalició Canària (1), Nova Canàries (1), el BNG (1), el PRC (1) i Terol Existeix (1).

Els dos diputats de la CUP, els dos d'UPN i el de Fòrum Astúries es queden en un Grup Mixt format únicament per cinc representants.

La portaveu de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ho serà també del Grup Plural, tot i que el càrrec serà rotatori d'acord amb la proporcionalitat de les formacions. El Plural funcionarà com un grup mixt, en què cada partit serà independent i tindrà visibilitat pròpia.

La mesa del Congrés ha aprovat la divisió del Grup Mixt després de rebre un informe favorable dels serveis jurídics de la cambra, que conclou que aquestes formacions poden constituir un grup propi perquè compleixen els requisits del reglament.

També et pot interessar

stats