La Mesa del Congrés aprova la composició de la Diputació Permanent

Tindrà 68 diputats més la presidenta, Meritxell Batet, i es constituirà abans d’acabar el mes.

La Mesa del Congrés aprova la composició de la Diputació Permanent
La Mesa del Congrés aprova la composició de la Diputació Permanent
15 de gener 2020 - 22:58

La mesa del Congrés ha aprovat la composició de la Diputació Permanent que es constituirà abans d’acabar el mes. Així, la majoria de grups ha acordat que torne a estar formada, com en l’anterior legislatura, per un total de 68 membres més la presidenta de la cambra, Meritxell Batet, que presideix també l’òrgan que exerceix les funcions del ple durant els períodes no ordinaris de sessions. 

La composició serà, per tant, de 24 llocs per al PSOE, 17 per al PP, 10 per a Vox, 7 per a Unides Podem, tres per a ERC, un per al PNB i un altre per a Bildu, mentre que Ciutadans, el Grup Plural i el Grup Mixt disposaran de dos representants cadascun.

Amb aquest repartiment, PSOE i Unides Podem tindran més fàcil sumar majoria absoluta en la Diputació Permanent del Congrés que en el Ple de la Cambra Baixa perquè tindrà prou amb sumar el vot d’altres dos grups a triar entre ERC, PNB, Bildu, Plural (Junts i Més País), Ciutadans i Mixt. Concretament, la majoria absoluta quedarà fixada en 35 vots, dels quals la coalició PSOE i Unides Podem en té 31. Per la seua banda, el bloc de la dreta amb el PP, Vox i Ciutadans, suma 29 vots i necessitarà els vots de més forces per a aconseguir la majoria.

La data de constitució de la Diputació es fixarà després que els grups nomenen els 68 titulars i 68 suplents. En la sessió es triarà entre els membres de la Mesa del Congrés als dos vicepresidents i els dos secretaris que acompanyaran en el seu òrgan de govern a Batet.

La Diputació Permanent exerceix les funcions del Ple del Congrés en els períodes no ordinaris de sessions (gener, juliol i agost). A més, és l’únic òrgan que roman actiu després de la dissolució de les Corts per una convocatòria electoral. Els seus membres són els únics que continuen com a diputats fins a la constitució del nou Congrés, cobrant com a tals i amb el corresponent fur.

També et pot interessar

stats