Meritxell Batet presidirà el Congrés, i Pilar Llop el Senat

Les candidates socialistes han sigut elegides en segona votació per majoria simple.

Meritxell Batet és reelegida com a presidenta del Congrés
Meritxell Batet és reelegida com a presidenta del Congrés / Emilio Naranjo (Efe)
03 de desembre 2019 - 13:45

Meritxell Batet repeteix com a presidenta del Congrés. La socialista catalana presidirà la cambra baixa en la catorzena legislatura de la democràcia. Batet ha sigut reelegida per majoria simple en segona votació amb 166 vots. Ana Pastor (PP) ha aconseguit 140 vots, i hi ha hagut 11 vots blancs i 29 nuls dels diputats i diputades d'Esquerra Republicana, JxCAT, EH Bildu, CUP i BNG, que en alguns casos han escrit "llibertat" en la papereta.

D'altra banda, la socialista i magistrada especialitzada en violència de gènere, Pilar Llop, és la nova presidenta del Senat. La candidata del PSOE ha obtingut en segona votació 130 vots, i 109 Pío García Escudero (PP). S'han emés 16 vots nuls i 8 en blanc.

Ara han començat les votacions de les quatre vicepresidències, que seran els quatre representants amb més suports. Tot seguit es votaran les quatre secretaries, les designacions de les quals seguiran aquest mateix còmput.

Acabada aquesta fase, el president de la mesa d'edat del Congrés, Agustín Zamarrón, deixarà el lloc a la nova presidenta, Meritxell Batet, perquè dirigisca el següent pas de la sessió, els acataments de la Constitució.

Pilar Llop és la nova presidenta del Senat / Víctor Lerena (Efe)

Adriana Lastra entropessa i cau a terra quan anava a votar

La portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, ha entropessat en les escales de l'hemicicle quan es dirigia a votar i ha caigut a terra al costat de l'escó del president del govern en funcions, Pedro Sánchez, que l'ha ajudada a alçar-se. Lastra ha sigut atesa pel metge del Congrés, que ha constatat que tan sols s'ha torçat un turmell.

A més de Sánchez, la vicepresidenta del govern, Carmen Calvo, i la diputada del PP, Ana Pastor, que és metgessa, l'han ajudada a seure en una cadira als peus de la taula. Lastra ha abandonat l'hemicicle i després ha tornat en cadira de rodes, amb el peu esquerre embenat.

També et pot interessar

stats