Merino destaca la "sintonia" entre el PP i Vox en el primer any de govern: "És acció única i així continuarà sent"

La portaveu del Consell afirma que estan "molt contents i orgullosos del treball fet estos mesos" en sanitat, educació, habitatge, rebaixes fiscals, la simplificació de la burocràcia i l'atracció d'inversions

La portaveu del Consell, Ruth Merino
La portaveu del Consell, Ruth Merino / Europa Press

La portaveu del Consell i consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, ha destacat la "sintonia" entre els consellers del PP i de Vox en el primer any de govern després de les eleccions autonòmiques del 28M. "És d'acció única i així continuarà sent perquè els fruits que dona són el que la societat es mereix", ha subratllat.

Merino ha respost així en la roda de premsa posterior al ple del Consell quan li han demanat un balanç del primer any de govern en la Generalitat.

"Estem molt contents i orgullosos del treball fet estos mesos", ha dit. "És un dia en què estem felicitant-nos. No ho teníem fàcil amb el que ens hem trobat, però hem fet passos molt importants dels quals estem molt orgullosos", ha subratllat.

S'ha referit al fet que la despesa sanitària és la més alta dels pressupostos de la Generalitat en tota la història "i la recompensa ha sigut la baixada en les llistes d'espera de prioritat 1".

També ha al·ludit a les rebaixes fiscals, com l'eliminació de l'impost de successions i donacions per a parents més pròxims.

Així mateix, Merino ha subratllat la simplificació de la burocràcia i l'atracció d'inversions.

"Esta és la legislatura de l'educació i de l'habitatge i s'estan fent passos molt importants perquè hi haja habitatge públic per a oferir a qui més ho necessita".

D'altra banda, ha subratllat que "és la legislatura de l'aigua i esperem aconseguir per fi un finançament just per a la Comunitat Valenciana que acabe amb el maltractament cap als valencians i ajude al fet que els reptes es puguen aconseguir de forma més fàcil", ha afegit.

A més, ha ressaltat que el Consell "està posant en orde" el sector públic: "No podem fer res més que felicitar-nos i continuar treballant com fem des del primer dia. Queden moltes coses a fer i aniran veient la llum".

També et pot interessar

stats