Més de la meitat de la joventut espanyola no acudirà a votar en les pròximes eleccions del 28 d'abril

La falta d’identificació partidista, la desafecció de la política i l’absència de propostes per a la joventut entre les raons que expliquen aquest desinterés.

Intenció de vot per edat en Espanya

Segons l'última enquesta realitzada pel Centre d'Investigació Sociològiques, CIS, només un 49% de l'electorat entre els 18 i els 24 anys tindria interés a votar, és a dir, més de la meitat de la joventut espanyola no acudirà a votar en les pròximes eleccions del 28 d'abril. Les veus expertes assenyalen que la majoria no s'acaba d'identificar al 100% amb cap partit, i que la falta de propostes adreçades a la joventut podria ser la principal raó d'aquesta abstenció.  

En els últims 4 anys, la ciutadania espanyola ha estat convocada a les eleccions generals fins en tres ocasions. Es tracta d'una situació de turbulència política, que no havia passat fins ara, i que segons els politòlegs aboca a un augment de l'abstenció. Ja es va veure en les eleccions andaluses, i ara el CIS pronostica una gran abstenció entre l'electorat més jove. 

Si deixem a un costat tota aquesta joventut sense motivació per a anar a votar, de la resta que sí que ho faria, l'estudi extrau quines serien les preferències dels més joves. I segons el que es recull en el CIS, del total de persones que votarien cada partit, entre els votants d'Units Podem, el partit animalista PACMA, i Vox, hi hauria un ampli nombre d'electorat jove. Mentre que en el PSOE, el PP i Ciutadans la participació de la joventut no seria tan alta en comparació amb les altres opcions.

També et pot interessar

stats