La meitat dels 10,5 milions d'euros en ajudes del govern per a La Palma són per a comprar vivendes

El Consell de Ministres aprova el primer paquet d'ajudes que contempla la compra de 107 habitatges que ocuparan amb "caràcter immediat" els afectats

Una imatge de la lava de l'erupció volcànica a la Palma destruïnt casas al seu pas
Una imatge de la lava de l'erupció volcànica a La Palma destruint cases / À Punt NTC

El govern espanyol ha aprovat la concessió de 10,5 milions d'euros per a ajudar els afectats per l'erupció del volcà de La Palma, dels quals 5,5 milions aniran destinats a la compra d'habitatges, i la resta, a l'adquisició d'estris de primera necessitat, com ara com a frigorífics o cuines, entre altres.

Aquesta xifra forma part del primer pla de mesures urgents, que previsiblement aprovarà aquest dimarts el Consell de Ministres, i que contempla la compra de 107 habitatges (de titularitat pública o privada) a La Palma, que hauran d'estar en condicions de ser ocupades amb "caràcter immediat" per les famílies afectades o en un termini compatible amb la urgència a cobrir.

El reial decret de govern espanyol s'ha elaborat a partir de la proposta dels ministeris de Drets Socials i Agenda 2030 i de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i té l'objectiu de concedir de forma directa a l'executiu de Canàries una subvenció per a finançar l'adquisició de 107 habitatges, en el mercat privat, a l'illa de La Palma.

Per a optar a aquestes ajudes l'executiu central exigirà ser residents a l'illa de La Palma i que l'habitatge sinistrat haja sigut residència habitual amb anterioritat a l'erupció volcànica i ostentar la condició de propietari o arrendatari.

A mitjà i llarg termini, i quan acabe l'erupció, el govern posarà en marxa un pla de reconstrucció de La Palma, que s'estendrà en diversos fronts: des de l'urbanisme i l'habitatge, fins a la reconstrucció de carreteres i xarxes de proveïment d'energia i aigua, passant per l'impuls de les renovables a l'illa i la posada en marxa d'un programa de rellançament turístic.

Fins al moment, la lava del volcà ha cobert 258 hectàrees i ha afectat 686 edificacions, de les quals 589 estan destruïdes, mentre que el nombre de persones evacuades de les seues cases està en unes 5.600.

També et pot interessar

stats