Mazón es reivindica a Madrid: "El canvi a Espanya començarà a la Comunitat Valenciana"

El candidat del PP a la Generalitat encara el 28M com un plebiscit en clau estatal contra el sanchisme que "ho ha impregnat tot"

Mazón, aquest dimecres a Madrid
Mazón, aquest dimecres a Madrid / À Punt NTC

El candidat del PP a la Generalitat, Carlos Mazón, planteja les eleccions valencianes previstes el 28M com un plebiscit en clau estatal contra Pedro Sánchez. En un desdejuni informatiu celebrat a Madrid i acompanyat pel líder nacional dels populars, Alberto Núñez Feijóo, el també president de la Diputació d'Alacant s'ha reivindicat com a única alternativa factible al govern del Botànic i ha assegurat que els resultats electorals al territori obriran la porta de la Moncloa al PP. "El canvi polític a Espanya començarà a la Comunitat Valenciana", ha promés Mazón, que ha deixat clar que l'autonomia "se sent molt espanyola i vol influir a Espanya".

El popular, que s'ha mostrat convençut que serà el pròxim president de la Generalitat, ha esbossat un diagnòstic molt pessimista sobre l'executiu actual, que integren la coalició PSPV-Compromís-Unides Podem, i ha defés la necessitat d'un canvi de cicle en el territori "protagonitzat" pel PP. Ha recordat que totes les enquestes preelectorals situen el seu partit com a guanyador dels comicis en les tres circumscripcions i, per això, ha insistit que aspira a "un govern en solitari" per a fer fora el socialista Ximo Puig, contra qui ha carregat per no defensar els interessos valencians davant Pedro Sánchez. "Puig li posa la catifa roja a Pedro Sánchez" quan ve i "quan talla l'aigua del Tajo, quan no avança el corredor mediterrani", ha criticat.

Una de les idees que més ha repetit durant el discurs pronunciat a la capital del país és, precisament, que els dos dirigents socialistes són la mateixa cosa: "Puig és Sánchez, Sánchez és Puig. Sánchez són tots", ha advertit Mazón, que ha criticat que "el sanchisme ho ha impregnat tot". "L'ací val tot és la definició pura del sanchisme, i ho veig a la Comunitat Valenciana", ha amollat.

El PP valencià ha volgut escenificar la força que compta per a fer realitat el canvi de cicle en un acte en què Mazón s'ha envoltat no només de Feijóo, sinó també dels qui en el passat foren els pesos pesants del partit. Entre ells el mateix expresident Francisco Camps, actualment acusat en un juí a l'Audiència Nacional per l'adjudicació de contractes menors a empreses de la trama Gürtel.

Mazón ha tornat a prometre l'eliminació dels impostos de donacions i successions i la baixada progressiva de l'impost de transmissions, la supressió de les taxes al turisme, canvis en la normativa de costes, i acabar amb el que considera que són "traves burocràtiques" a l'energia fotovoltaica, entre altres idees. "Abaixar impostos no sols és una alegria econòmica per a les butxaques de la gent, és una obligació moral en aquests moments", ha opinat el popular, per a sostindre després que "la relació entre alta fiscalitat i alta prestació de serveis públics com la sanitat ja ha fracassat a la Comunitat Valenciana".

La Comunitat Valenciana viu "un procés"

Ha sigut a preguntes del director de La Razón, Paco Marhuenda, quan Mazón ha entrat en la qüestió lingüística i ha carregat durament contra la política del Consell. A parer seu, la Comunitat Valenciana viu "un procés" semblant al de Catalunya perquè s'afavoreixen entitats pancatalanistes i s'ha posat en marxa un "exèrcit" d'assessors lingüístics "col·locats a dit" així com una oficina "d'espionatge lingüístic al més pur estil i còpia del separatisme català".

També et pot interessar

stats