Mazón reclama a Sánchez dir "la veritat" sobre les negociacions "sota la taula" amb els independentistes

El president de la Generalitat carrega contra el PSOE per una suposada "agenda oculta" en les converses per a buscar suports a una eventual investidura

Mazón, aquest dilluns en una visita a La Fe junt amb el conseller de Sanitat, Marciano Gómez (dreta)
Mazón, aquest dilluns en una visita a La Fe junt amb el conseller de Sanitat, Marciano Gómez (dreta) / Rober Solsona (Europa Press)

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha tornat a exigir aquest dilluns al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i únic aspirant possible a una nova investidura després del fracàs d'Alberto Núñez Feijóo (PP) que diga "la veritat" sobre les qüestions que "es negocien sota la taula" amb els partits independentistes catalans. "Per què tenim la sensació que hi ha una agenda oculta? Per què no diu la veritat als espanyols ni als valencians?" s'ha preguntat el mandatari valencià, qui ha cridat el socialista a "respondre rabiosament ja, urgent, perquè si no ho fa, serà un president indigne".

Durant una visita institucional a l'Hospital La Fe de València, Mazón ha evitat pronunciar-se sobre el resultat final de la investidura hipotètica de Sánchez, perquè "cal respectar els terminis constitucionals" i el rei Felip VI encara ha de decidir si li encarrega formar executiu. Però sí que ha reclamat al secretari general del PSOE que siga transparent en les negociacions que té en marxa amb els partits nacionalistes, els quals tenen la clau perquè revalide el càrrec.

"Hi ha una cosa més inquietant que els terminis", ha assegurat Mazón, que ha reclamat al PSOE que "diguen la veritat". "Ens ha de dir si hi ha agenda oculta, que ens ho conten tot de les coses que ens estem assabentant a mitges, tots aquests possibles xantatges", ha recalcat. En aquesta línia, ha insistit que Sánchez ha d'explicar si el que s'està negociant "té a veure amb la Comunitat Valenciana", amb el port de València, amb el fet que l'autonomia seguirà "sense tindre aigua", l'"última" en els pressupostos generals de l'Estat o "tenint el pitjor finançament" de tot Espanya "per a beneficiar per sota de la taula aquells que sí que fan xantatge".

Sobre aquest tema, ha apuntat que "la sensació és que sí que hi ha una agenda oculta" i, per això, ha urgit Sánchez a parlar "amb transparència per part de qui vol ser president del govern".

També et pot interessar

stats