Mazón: "La prosperitat d'Espanya ha de vindre des de les comunitats autònomes. El govern central no la portarà"

El president de la Generalitat prepara la reunió d'aquest dimarts amb la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso en el marc de la segona cimera empresarial entre ambdues regions

ROBER SOLSONA…20230716….VALENCIA….CARLOS MAZON. CORTES
Carlos Mazón i Isabel Díaz Ayuso durant l'acte d'investidura del president de la Generalitat / Europa Press

El cap del Consell Carlos Mazón i la presidenta de la Comunitat de Madrid Isabel Díaz Ayuso es reuniran dimarts 12 de desembre a Madrid en el context de la segona cimera empresarial de l'eix Comunitat Valenciana-Madrid, organitzada per la Fundació Conexus. Unes reunions que tenen com a objectiu consolidar la relació socioeconòmica d'ambdues regions que representen el 25% de PIB de l'estat i el 26% de la població espanyola.

Sobre aquesta trobada, Carlos Mazón ha expressat aquest diumenge que el govern d'Espanya "no convertirà la Comunitat Valenciana en un territori més competitiu, més avançat i més boiant". Per tant, el treball per a fer prosperar l'Estat espanyol s'ha de fer "des de les comunitats autònomes amb polítiques de baixos impostos, de menys burocràcia i d'atracció d'inversions".

En aquest sentit, el president de la Generalitat ha dit que és imprescindible que tant la Comunitat Valenciana com la Comunitat de Madrid facen un pas endavant i treballen conjuntament des d'una plataforma de futur i competitivitat. "El govern espanyol no ens farà més competitius ni ens portarà seguretat jurídica o política", ha insistit.

És per això que Mazón ha incidit en la necessitat urgent de portar a terme l'ampliació del port de València, una actuació que considera "absolutament fonamental, tant per a Espanya en general com per al nostre territori en concret", ha sostingut. De fet, a la cita de dimarts a Madrid acudiran també representants del port de València, pel qual circulen el 40% de les exportacions espanyoles que ixen a la mar i que és el principal centre de distribució de mercaderies de les empreses madrilenyes per via marítima.

Durant la reunió també s'abordarà l'impuls del corredor mediterrani i l'estat de les comunicacions ferroviàries que connecten el nostre territori amb l'oest de la península Ibèrica i el nord d'Europa; així com els projectes industrials que afavorisquen la sostenibilitat, la digitalització i la innovació en matèria energètica i mobilitat. També estaran presents en aquesta reunió representants de les empreses MSC, Baleària, BP, Endesa, Sending, Ford España o PowerCo.

També et pot interessar

stats